Futbal: Istotu postupu do siedmej ligy vystrieľal dorastenec Miškech

Prinášame vám súhrn výsledkov jednotlivých mužstiev PFK Piešťany.

Muži 23. kolo Kočín-Lančar – Piešťany 2:3 (1:2)

Góly: 5., 89. Matúš Hruška – 16. Jozef Glos, 44. Michal Dadík, 74. Dávid Miškech

Zostava: Daniel Kunic – Martin Krajčovič, Jozef Glos, Patrik Szabo, Michal Dadík, Peter Prištic, Martin Javorka ml. (Filip Horňanský), Martin Javorka st., Dávid Miškech, Cyril Stachura, Adam Kusý

Cyril Stachura, športový riaditeľ PFK: Mužstvo z Kočína podalo v tomto zápase proti PFK asi najlepší výkon, proti akému sme v tejto lige čelili. Súper bol húževnatý, behavý a zdravo agresívny, čo nám robilo starosti najmä v úvode zápasu, keď sa domáci aj ujali vedenia. Hráčom PFK chvíľu trvalo, kým sa dostali do tempa. Do polčasu sa im však podarilo otočiť výsledok v ich prospech a druhú polovicu zápasu už kontrolovali, keď sa im podarilo streliť aj tretí gól a ešte ďalšie šance zostali nevyužité. Domáci hrozili najmä z nakopávaných lôpt a štandardných situácií. Po jednej z nich v závere zápasu ešte domáci skorigovali výsledok na konečných 3:2. Pre piešťanských mužov to bol najtesnejší výsledok v tejto súťaži, napriek tomu zaznamenali ďalšie víťazstvo podobne ako vo všetkých predchádzajúcich súťažných zápasoch a tým si zabezpečili už štyri kolá pred koncom istotu postupu.

Starší dorast U19 21. kolo Piešťany – Jaslovské Bohunice 1:1 (1:0)

Góly: 43. Martin Gula – 61. Patrik Nemček

Zostava:  Olejník – Blahuta, Hlatký, Rusnák, Chmelina – Kunic (Mydla), J. Štefanka, Miškech, Kusý, Valovič (Horil) – Gula

Martin Javorka, tréner: V prvom polčase to bol vyrovnaný futbal, priebeh hry zodpovedal postaveniu oboch mužstiev v tabuľke. Hra sa prevažne odohrávala v strede ihriska, domáce mužstvo vychádzalo zo zabezpečenej obrany s tým, že v stredovej zóne sa hráči PFK snažili získať loptu a následne prejsť do rýchleho protiútoku do otvorenej obrany súpera. Takto prebiehal prvý polčas, keď domáci futbalisti mali 6 príležitostí po zisku lopty prejsť do rýchlej „kontry“, avšak zo 6 príležitostí až 4 skončili ešte v predfinálnej fáze nepresnou prihrávkou na vlastného spoluhráča. Hostia dominovali v osobných súbojoch, boli silovejší, avšak ich útočné akcie domáca obrana spoľahlivo odvrátila. Prípadne skončili individuálnymi prienikmi, z ktorých si hostia žiadnu gólovú príležitosť nevypracovali. Napriek tomu, prvý polčas, ktorý prebiehal bez výraznejších gólových príležitostí, skončil výsledkovo v prospech domácich chlapcov, ktorým vyšla rýchla priamočiara akcia, keď rýchly útok po nezištnej prihrávke do otvorenej obrany hostí samostatným nájazdom bezpečne premenil v 43. minúte Martin Gula a do kabín sa odchádzalo za stavu 1:0. Cez prestávku tréner upozornil domácich futbalistov na maximálnu zodpovednosť v defenzívnej činnosti, pretože hostia sa nechceli zmieriť s nepriaznivým stavom a ich individuality (najmä hráč číslo 11 – Hrabovský) predstavovali nebezpečenstvo v každom okamihu zápasu. Do druhého polčasu nastúpili hráči PFK s ofenzívnymi chúťkami, keď v priebehu prvých 15. minút druhého polčasu si vypracovali 3-4 sľúbné gólové príležitosti, ktoré však zostali nepremenené. A tak znovu platilo pravidlo nedáš-dostaneš, keď hostia v 61. minúte využili zlé obranné postavenie domácich hráčov a hosťujúci hráč zoči-voči nedal šancu domácemu brankárovi a bolo vyrovnané 1:1. Od tohto momentu sa hralo veľmi opatrne, obe mužstvá čakali na chybu súpera. Tá prišla v 75. minúte a hráči Jaslovských Bohuníc po ich najkrajšej akcii zakončovali do poloprázdnej piešťanskej brány, avšak na bránkovej čiare loptu smerujúcu do siete odvrátil zázračným obranným zákrokom Kristián Rusnák. Keď že ani domáci futbalisti do konca zápasu nevyužili 2 obranné chyby hráčov Jaslovských Bohuníc, keď najmä Miškechova hlavička v predposlednej minúte zápasu mala skončiť namiesto tyčky v bráne hostí, stretnutie skončilo deľbou bodov. Pozitívom je, že napriek pomerne úzkemu kádru a slabšej tréningovej morálke niektorých hráčov dokážeme hrať otvorenú partiu s každým súperom a taktiež skutočnosť, že hráči kategórie U19 dokážu absolvovať 2 ťažké zápasy za víkend, keď Dano Kunic, Adam Kusý a Dávid Miškech nastúpili v nedeľu za „A“ mužstvo v Kočíne a podali výborné výkony, aj keď mali v nohách 90. minút zápasu s Jaslovskými Bohunicami.

Mladší dorast U17 21. kolo Piešťany – Jaslovské Bohunice 6:1 (3:0)

Góly: 11. Filip Korec, 19., 34. Christopher Salviany, 54. Jozef Janotík, 56. Sebastián Ozimák, 70. Martin Strelec

Zostava: Gavač, Lenovský, Sedláček, Benko, Stanek, Strelec, Salviany( Foltýn), Janotík (Koška), Chudý, Ozimák (Kovalčík), Korec

Peter Vrábel, tréner: Úvod zápasu sme začali vo voľnejšom tempe, hráči neboli dostatočne koncentrovaní a v hre nebolo cítiť atmosféru a napätie súťažného zápasu. Až od 11. min., keď dal Korec prvý gól sa tempo hry zrýchlilo, začali sme lepšie kombinovať a vytvárať si strelecké príležitosti. Hru sme mali pod kontrolou, útočili sme s väčším počtom hráčov, ale často krát nám vo finálnej fáze akcií chýbala presnosť, a tak sme z viacerých šancí do polčasu premenili len dve, keď sa gólovo presadil dvakrát Salviany.  V druhom polčase sa obraz hry nemenil, po góloch Strelca, Janotíka a Ozimáka sme zvýšili vedenie na 6:0. Po prestriedaní troch hráčov sme už na ihrisku neboli takí dominantní a v našej hre bolo oveľa viac nepresností. To hostia využili a v poslednej minúte zápasu uzavreli skóre na konečných 6:1.

Starší žiaci U15 27. kolo Piešťany – Bánovce n/B 1:2 (0:2)

Góly: 70. Samuel Sloboda – 3. Michal Bartek, 27. Marek Líška

Zostava:  Frievald, Valo (Ondrejka), Ďurák, Ondrejka, Rusnák, Glos, Šimek (Sloboda), Štetka, Kovačík, Hlbocký, Minárik (Ruľák)

Szilárd Petényi, tréner:  Úvodná nekoncentrácia opäť rozhodla o neúspešnom výsledku, keď sme ponúkli po prehratom súboji pri postrannej čiare center na nekrytého hráča, ktorý následnou gólovou strelou už v 3 minúte, poslal hostí do vedenia. V 27. minúte sme rýchlo prehrávali dva nula.  V tridsiatej minúte sme po faule v 16tke mali jedinečnú šancu znížiť, avšak strelec Štetka tentoraz nepochodil. Pozitívne hodnotím druhý polčas, počas ktorého sme boli aktívnejším tímom. Dokázali sme znížiť až v 70. minúte, dorovnať súpera sa nám už však nepodarilo.

Mladší žiaci U13 27. kolo Piešťany – Bánovce n/B 0:2 (0:1)

Góly: Sofia Anna Škerdová, Radovan Bezák

Zostava: Maliga, Sándor, Gulán – Fajnor, Muller, Ocelka, Pánsky, Fox, Labat, Daňhel, Vereš, Vatrt, Hrdina, Chobot

Cyril Stachura, tréner: V dnešnom zápase, aj keď v oklieštenej zostave, sme chceli pokračovať v dobrých výkonoch, ktoré sme podali na domácom trávniku. V prvom polčase sa nám to aj darilo a boli sme lepším tímom. Vypracovali sme si minimálne päť čistých gólových príležitosti, ale súperovho brankára sa nám nepodarilo prekonať. Naopak hostia z jedinej strely na bránku v prvom polčase strelili gól. V druhom polčase sme chceli pokračovať v dobrej hre z prvého polčasu, ale súper si už dával väčší pozor. Prevýšil nás hlavne tým, že v mužstve mal kvalitatívne vyrovnanejších, a hlavne fyzicky zdatnejších hráčov. Po druhom góle sme už nemali sily na zvrat. Aj napriek prehre môžem byť spokojný hlavne s prvým polčasom. Verím, že cieľavedomou a usilovnou prácou v tréningovom procese sa dopracujeme k tomu, že takéto výkony budeme podávať počas celého zápasu.

Text: MB/TK PFK