Changing Faces a Bulp alebo Ako súvisia Rádiohlavy s Piešťanmi?

Rádio_FM minulý týždeň udeľovalo hudobné ceny Radio_Head Awards 2017. Bol to parádny večer s množstvom silných momentov a pozitívnych prekvapení. V tejto súvislosti si dajme tri poznámky a k nim ešte jednu pod čiarou.

1. Objavom roka sa stala Ema Vašková, drum & bass producentka a dídžejka z Piešťan, ktorú svet eviduje ako Changing Faces. Hoci poslucháči a poslucháčky za ňu hlasovali v nováčikovskej kategórii, Ema je už stabilnou súčasťou scény a pravidelne účinkuje na zahraničných top festivaloch. Poznajú ju aj na BBC, a ak niekto na domácej pôde nejakou pračudesnou zhodou okolností zatiaľ nezachytil jej meno, rozhodne si na ňu treba posvietiť. Je to inšpirujúce aj pre absolútne nehudobné kruhy.

2. Z ceny za elektronickú nahrávku roka, ktorú mala pod palcom odborná porota, sa tešili Bulp za album Yrsa. Presne ten súrodenci Jana a Samuel Štefancovci odohrajú dnes večer u nás v Žiwelli. Pamätám si jedno kultúrne podujatie nazvané Kultúrne podujatie. Keď sa tam domáci Bulp zjavili, prítomní im tak prejavovali svoju lásku, až z toho Trenčiansky hrad, kde sa akcia konala, skoro ľahol. Lepšiu pozvánku nemám.

3. Pred Bulp vystúpi Analogrunner, teda Mat úš Bluem, bežec, trainspotter a hlavne macher na remixy. Žije v PN, ale v FM je doma tiež, keďže neprejde týždeň, kedy by im tam nezvalcoval nejakú hitparádu. K remixovaniu sa vyjadriť neviem, nie som termix, práve preto sa prídem priučiť.

Sošku v sekcii Nahrávka roka – World Music / Folk zo spomínaného ceremoniálu už doma v sekretári má Ľubomír Gašpar Cimbal Projekt. Táto partička koncertovala v Žiwelli minulý týždeň. Prepásli ste ich? Mrzuté. Už teda žiadne podobné chyby, dovi večer.

Text: Katarína Uhrová