Blog Rasťa Gavoru: Vsetín Piešťany v Tipsport lige nenahradí

Valašský hokejový klub Vsetín, ktorý koketoval s možnosťou nahradiť v Tipsport lige ŠHK 37 Piešťany, definitívne do najvyššej slovenskej hokejovej súťaže nevstúpi. Situácia v piešťanskom klube však naďalej zostáva nevyjasnená a vstup do novej sezóny je stále podľa slov prezidenta klubu 50 na 50. Prípadný štart v prvej hokejovej lige je z dôvodu približne rovnakej finančnej náročnosti vylúčený.

V súčinnosti s fanúšikmi klubu sa pripravuje predaj permanentných vstupeniek, ktoré by boli veľmi potrebnou štartovnou finančnou vzpruhou. ŠHK 37 Piešťany už zverejnil na svojej internetovej stránke nový cenník pre sezónu 2016/17. Permanentná vstupenka bude stáť 100 eur a jednotné vstupné na zápas 4,50 eur.

Situácia v slovenskom hokeji je pred štartom novej sezóny opäť komplikovaná. Veľmi vážne problémy sú vo viacerých kluboch.

Prvá hokejová liga prišla v tejto sezóne definitívne o Bardejov, ktorý sa pred pár týždňami pokúšal o postup do najvyššej súťaže. Prihlášku si nepodala Senica, Humenné a do ligy nevstúpi s veľkou pravdepodobnosťou ani Prešov. Zlepšenie vo financovaní klubov v tomto roku nezmení podľa Jaroslava Lušňáka ani nový zákon o športe.

Veľké problémy pred začiatkom novej sezóny majú aj mnohé Tipsport-ligové kluby, ktoré sa v súčinnosti so samosprávami a podnikateľskými subjektami snažia zlú situáciu zvrátiť.

Napriek závažnosti situácie v slovenskom športe ako celku dokážu niektorí poslanci mesta Piešťany neustále hovoriť o biznise v tomto odvetví. Trvalé aj vytrvalé vytváranie triedneho nepriateľa v podobe športu a hlavne hokeja, zakrýva len skutočný a zásadný problém v meste. Je ním absurdné prerozdeľovanie mestských prostriedkov na činnosť jednotlivých organizácií, neschopnosť participovať na vzájomnej spolupráci s podnikateľskými subjektami, či premrhanie rozvojových projektov.

Autor: Rasťo Gavora  Foto: Martin Palkovič