Blog Rasťa Gavoru: Možno uvidíme Columbovu ženu

„Vážený pán primátor Miloš Tamajka M.B.A.“ Éeeej sakra reku hop, pardon, nepatrí sa čítať korešpondenciu druhých. Takto začína svoj blog poslanec mestského parlamentu Ján (Yan) Jánošík.

Ja niektorým veciam absolútne nerozumiem a odrádzajú ma od čítania. Niekedy mám z týchto moderných maličkostí dojem zapatvarenia, či iných zaobalených záujmov. Príde mi to, ako keby niekto šiel zo zábavy, spadol do járku, zakryl sa s bicyklom a ráno okoloidúcemu vysvetľoval, že tam spal preto, lebo cez špajdle vidí na hviezdy v 3D. Ak predsa adresujem, pekne to napíšem, podpíšem, olíznem, šup ho tam do obálky.

Je pravda to, že byť v politike je súťaž a treba využívať aj reklamu, čo pán poslanec aj robí. Máte štyri roky nato, aby ste čosi po sebe zanechali, postavili aký-taký pomníček, inak sa ide pápá. Každému v Piešťanoch je jasné, že úspech je hlavne funkčné kúpalisko a plaváreň. Ľudí dnes vôbec nezaujíma koľko to bude ročne stáť, dôležité je to, aby to bolo. Keďže ako povedali v debate poslanci, peňazí niet, treba ich niekde vziať. Žeby hokej bol kandidát číslo jeden v prebytočnosti? Lebo peňazí niet a plávať chce každý…

Kúpalisko, či mestská plaváreň, bez debaty. Kto by nechcel. Ten kto ho postaví, môže viesť svoju kampaň podľa hesla JBMNT a aj tak ho zvolia. Lenže ja mám dojem, že ak sa zruší hokej, žiadna plaváreň tu stáť aj tak nebude.

Aj to citové masírovanie Piešťancov, že ak nebudeme dávať do zimného štadióna, bude na škôlky a cesty je za vlasy riadne pritiahnuté.

Celé je to o inom. Mesto nemá peniaze, niet na investície? Poslanci nejak pozabudli spomenúť, že rozpočet skončí v neskutočných sumách v mestských organizáciách, ktoré v iných mestách fungujú niekedy aj s polovičnou sumou a oveľa lepšie.

Apropo. Vo vyspelom svete sa plavárne stavajú pri zimných štadiónoch. Vzájomne si totižto vedia pomôcť a šetriť náklady.

Hodinu a pol sme mali nato, aby sme sa dozvedeli tú inú alternatívu využitia zimného štadióna. Pretože poslanec Jánošík moc dobre vie, že ak by mali byť investície na bedrách klubu, neprežije to a skončí. Potom čo? Pre mňa osobne je dôležité poznať tú inú alternatívu. Tú tajnú, ako pani Columbová. Každý vie, že pani Columbová je, aj keď ju nik nikdy nevidel.

Radšej by som ju počúval a vyberal si z argumentov, ktoré dávala iba dvojica Babičová – Lušňák, ako z viet: „Nesmierne si vážim tie Vaše obrovské investície do zimného štadióna, ale….“

Máme tretí či štvrtý najlepší zimný štadión na Slovensku. Mohli sme byť ešte vyššie. Prevádzka zimného štadióna bude stáť či sa bude hrať seniorský hokej, alebo nie, približne 400 000 € a to bez nutných investícií.

Dnes s klubom ŠHK 37 Piešťany stojí o moc menej. Reči o tom, ako amatéri z mesta môžu na zimnom štadióne zarábať, keď mesto napríklad príkladne zpackalo výstavbu tréningovej haly a tým aj výmenu chladenia, rozvoj hokeja, možnosť účinkovania reprezentácií v Piešťanoch atď. je viac ako naivné.

Uvidíme tú pani Columbovú?

Autor: Rasťo Gavora Foto: en.notrecinema.com