Blog Martina Palkoviča: Prečo? Načo? Začo?

Nie sú to základné novinárske otázky, napriek tomu si ich v posledných týždňoch kladiem každý deň.

Odpovede na ne vysvetlia dôvody a okolnosti vzniku portálu zpiestan.sk.

Prečo?

Web stránku zpiestan.sk som založil po odchode z úspešného regionálneho portálu PNky.sk. Vstup jeho zakladateľa a spolumajiteľa Tomáša Hudcoviča do komunálnej politiky môže totiž vyvolávať pochybnosti o nestrannosti zverejňovaných informácií. Napriek tomu, že zo strany súčasného šéfa najsilnejšieho poslaneckého klubu v novozvolenom mestskom zastupiteľstve som v súvislosti s obsahom svojich článkov nikdy nepociťoval žiadny nátlak, po komunálnych voľbách prišlo rozhodnutie osamostatniť sa.

Rozlúčili sme sa v dobrom. Tomášovi som vďačný za príležitosť, ktorú mi dal. Teraz chcem skúsiť šťastie s vlastným projektom.

Načo?

Jedinou ambíciou tohto projektu je rýchlo, kvalitne a objektívne informovať o dianí v Piešťanoch. Nemá žiadnych skrytých sponzorov, od začiatku sa musí uživiť iba z reklamy, ktorá nesmie byť politická. K jeho úspešnej existencii prispejú najväčšou mierou spokojní čitatelia a inzerenti.

Začo?

Najťažšia otázka. Nič nie je totiž zadarmo. Verím však, že portál zpiestan.sk si nájde dostatok čitateľov, ktorí postupne prilákajú aj inzerentov. Kvalitné a aktuálne informácie totiž nie sú zadarmo, ale majú svoju cenu.

Martin Palkovič