Basketbal: Mladšie žiačky bronzové na Majstrovstvách Slovenska

Mladšie žiačky Basketbalového klubu mládeže Piešťany – Piešťanské Čajočky – sa počas uplynulého víkendu predstavili v Košiciach na finálovom turnaji majstrovstiev Slovenska. Hoci sa pre mladé Piešťanky turnaj nezačal dobre a úvodné dva zápasy prehrali, dokázali sa zomknúť a napokon vybojovali bronzové medaily.

„Piatkový vstup do turnaja sme mali veľmi neúspešný. Prehrali sme s Banskou Bystricou aj s Young Angels Košice. Vedeli sme, že ak chceme obhájiť tretie miesto z predošlých dvoch sezón, tak už si nemôžeme dovoliť prehru. V sobotu sa nám podarilo zdolať Poprad a následne Trnavu. V celom tíme začala kvitnúť nádej z vidiny zisku medaily. Taktiež nám bolo ťažko pri pomyslení, že nedeľný zápas budeme hrať proti minuloročnému vicemajstrovi CBK Košice. Obe družstvá od začiatku zápasu pociťovali veľkú zodpovednosť, no nakoniec sme zápas vybojovali v náš prospech. Ako tréner som pyšný na svoje zverenkyne, na ich tvrdú prácu počas celej sezóny. Naše výkony aj na majstrovstvách rástli zo dňa na deň,“ zhodnotil Dobroslav Lupták, tréner Piešťanských Čajočiek.

V drese Piešťanských Čajočiek získali bronzové medaily: Ivana Mičutková, Emma Zuzana Havrikanič, Ema Schlosserová, Katarína Halmová, Karolína Boriková, Viktoria Rossler, Soňa Macejková, Lucia Šimončičová, Nina Akay, Emma Kubalová, Nina Gavláková, Megdaléna Valová, Soňa Orlovská, Alexandra Školková.

Text a foto: Miloš Drgoň