Zosnulého Karla Mrkvičku si pripomenú špeciálnym koncertom

Tohoročný Countryfest Bohunice sa skončil predčasne smutnou udalosťou. Na pódiu zomrel hudobník Karel Mrkvička zo skupiny Taxmeni. Na jeho počesť sa Countryfes dokončí 16. septembra 2017.

Začiatok koncertu je od 19:30 h a vystúpia na ňom skupiny Kamelot, Slniečko, Bystrík a banda, Neznámi a aj kapela zosnulého Karla Mrkvičku Taxmeni.

„Snažili sme sa za ten krátky čas spraviť , čo bolo v našich silách a zosúladiť všetky termíny, bohužiaľ napríklad americko-nemecká skupina Nighthawk nemôže vystúpiť,“ hovorí za organizátorov Roman Áč a dodáva: „Chceme poďakovať za vašu podporu a obzvlášť obci Jaslovské Bohunice, Romanovi Horkému, Jurajovi Riedlovi a Rasťovi Jozefekovi, moderátorovi Chynovi, Bystrík Bande, ktorá odohrá koncert bez nároku na honorár a mnohým našim kamarátom, ktorí nám budú pomáhať s organizáciou koncertu.“

Počas koncertu bude spomienková slávnosť na počesť Karla Mrkvičku, na ktorej bude odhalená socha na jeho pamiatku.

„Nakoľko predpokladáme, že mnohí prídete do Bohuníc stanovať aj z väčšej diaľky a neoplatí sa vám prísť len na jednu noc, vymysleli sme na piatok 15. septembra 2017 spraviť veľký táborák. Sadneme si k ohňu, akusticky si zahráme, či už country, trampské, bluegrass alebo folkové songy. Účasť prisľúbili už viacerí muzikanti,“ dodáva Roman Áč.

Zdroj: jaslovskebohunice.sk Foto: facebook.com/www.taxmeni.cz