Zatvorená je knižnica, múzeum aj informačné centrum

V súvislosti so šírením koronavírusu a na základe pokynov od zriaďovateľov uzavreli svoje priestory pre verejnosť Mestská knižnica mesta Piešťany, Balneologické múzeu I. Wintera aj Piešťanské informačné centrum. Plavecký bazén v bývalom hoteli Sĺňava je zatiaľ otvorený.

Mestská knižnica bude pre verejnosť neprístupná do 20. marca. Jej zriaďovateľom je radnica, ktorá včera zrušila aj všetky kultúrne podujatia.

Piešťanské informačné centrum bude svoje služby poskytovať výlučne telefonicky a e-mailom až do 22. marca. Ľudia sa na jeho zamestnancov môžu obrátiť v pondelok až piatok od 9.00 do 18.00 h a v sobotu od 9.00 do 14.00 h. Kontakty telefónnom čísle 033/77196 21 alebo e-mailom info@pic-piestany.sk.

Balneologické múzeum oznámilo, že z dôvodu prevencie pred šírením koronavírusu uzatvára svoje expozície do 15. marca.

Otvorený zatiaľ zostáva plavecký bazén v bývalom hoteli Sĺňava. „Dezinfekcia chlórom je z hľadiska likvidácie vírusov a baktérií ten najlepší spôsob a preto vám na plavárni nič nehrozí. Samozrejme ostatné priestory ako sú šatne a chodby si vyžadujú základné hygienické správanie od všetkých,“ uviedli jeho prevádzkovatelia na sociálnej sieti Facebook.

Text a foto: Martin Palkovič