Vianočné trhy s otáznikom, zmluva neprešla cez zastupiteľstvo

Výsledkom rokovaní radnice a doterajších organizátorov bol návrh zmluvy, s ktorým sa však nestotožnila väčšina mestských poslancov. Po utorkovom zasadnutí zastupiteľstva je otázne, či a v akej forme sa Vianočné trhy v centere Piešťan tento rok uskutočnia.

Samospráva plánovala uzatvoriť zmluvu o usporiadaní Vianočných trhov a silvestrovského programu s občianskym združením Centrum mesta Piešťany, ktorého predsedom je doterajší spoluorganizátor týchto podujatí Ján Románek.

Rokovania o novej podobe zmluvného vzťahu začali už minulý rok. Viacerí poslanci počas včerajšej diskusie kritizovali fakt, že radnica nevyhlásila verejnú súťaž.

Nový návrh vychádza z pôvodnej zmluvy, upravené sú iba niektoré časti. Na základe nich nemal byť povolený ambulantný predaj z pevných terás a stánkari by museli používať rozložiteľný riad. Zmluvný vzťah medzi mestom a občianskym združením by vypršal 10. januára 2024.

Za návrh poslankyne Zuzany Svrčekovej, aby mesto usporiadalo Vianočné trhy vo vlastnej réžii, hlasovala v utorok polovica prítomných a to nestačilo na jeho schválenie. Dostatočnú podporu však nezískal ani návrh zmluvy, ktorý so zástupcami občianskeho združenia vyrokoval mestský úrad.

„Infraštruktúru na organizovanie Vianočných trhov máme, nejaký čas počkáme a rozhodneme sa čo ďalej,“ reagoval na neschválenie návrhu zmluvy Ján Románek a pripustil aj ďalšie prípadné rokovania.

 

Text a foto: Martin Palkovič