Skúste orientačný beh, v mestskom parku sú dve trate

Štart je na parkovisku pri futbalovom štadióne, kde sa nachádza tabuľa s informáciami o oboch tratiach orientačného behu. Mapu si môže každý vyzdvihnúť v blízkom bufete a vyraziť.

Športový klub ŠBR Piešťany nedávno dokončil dve trate orientačného behu v mestskom parku, na ktoré získal finančné prostriedky z participatívneho rozpočtu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Prvá trať je jednoduchšia a kratšia, zvládnu ju aj rodičia s malými deťmi alebo kočíkmi. Zaberie len 10 minút. Dlhšia trasa má 10 kontrol a záujemcov o orientačný beh prevedie celým mestským parkom. Ide o jedinečný spôsob, ako spoznať túto národnú kultúrnu pamiatku.

„Veríme, že návštevníci si užijú nielen hľadanie a zábavu, ale si aj oddýchnu v parku a možno spoznajú aj niektoré jeho menej známe zákutia,“ povedal Jozef Drahovský, z klubu ŠBR Piešťany.

TTSK vyhradil v participatívnom rozpočte pre okres Piešťany 28-tisíc eur. O tom, ako budú tieto peniaze rozdelené medzi prihlásené projekty, rozhodlo hlasovanie verejnosti. Trate orientačného behu v mestskom parku sú prvým dokončeným projektom.

Do finále sa už blíži aj výstavba multisenzorickej miestnosti pre deti v Materskom centre Úsmev. Vniknúť má tiež piknik park pri Sĺňave, beach volejbalové ihrisko v starých Piešťanoch a na sídlisku Adam Trajan pribudnú ping-pongové stoly. Župa cez svoj participatívny rozpočet podporila aj konferenciu Voda nad zlato a komunitné centrum v Kursalone.

Viac o možnostiach orientačného behu v mestskom parku sa dozviete na tejto adrese.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič