Leteckú linku Piešťany – Tel Aviv využijú aj cestujúci zo Slovenska

Rušný nočný život, pestré gastronomické zážitky, piesočné pláže Tel Avivu. To všetko majú cestujúci zo Slovenska na dosah vďaka novému leteckému spojeniu z Letiska Piešťany. Môžu sa vybrať za kozmopolitnou kultúrou ekonomického a technologického centra Izraela aj za pamiatkami v Jeruzaleme či Betleheme. Letenky sú pre záujemcov dostupné napríklad prostredníctvom medzinárodného rezervačného systému skyscanner.net.

Od stredy 19. apríla bude Letisko Piešťany pre turistov z Izraela vstupnou bránou do Trnavského kraja zážitkov, ktorý sa na tamojšom trhu prezentuje ako destinácia atraktívna pre rodiny s deťmi i pre ľudí hľadajúcich špičkovú kúpeľnú starostlivosť. Nová letecká linka však poteší aj obyvateľov Slovenska, ktorí mieria do tejto blízkovýchodnej krajiny. Na komfortnom medzinárodnom letisku v kúpeľnom meste sa nemusia obávať dlhého odbavovania batožiny. Ďalšou výhodou je bezprostredná blízkosť diaľnice D1.

„Od 19. apríla spúšťame novú leteckú linku medzi Piešťanmi a Tel Avivom, ktorou pokračuje úspešný príbeh nášho letiska s obrovským potenciálom pre cestovný ruch v kraji. Letenky sú k dispozícii aj pre cestujúcich zo Slovenska, ktorí chcú objaviť Izrael, jeho kultúru či miesta spojené s koreňmi kresťanstva. Okrem toho sa bude v lete z Piešťan lietať aj do prázdninových destinácií v Egypte a Turecku. Potvrdzuje sa, že zachrániť a rozlietať letisko malo zmysel,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

V závislosti na termíne je cena spiatočných leteniek na linke Piešťany – Tel Aviv od 250 eur. Lietadlo pre 180 pasažierov z Tel Avivu pristane v kúpeľnom meste vždy v stredu podvečer (18.10 h), odlety do Izraela sú plánované na 19.25 h. Let trvá približne 3,5 hodiny. Záujemcovia si môžu letenky kúpiť cez viaceré internetové rezervačné systémy, napríklad cez pelikan.sk, kiwi.com a skyscanner.net.

„Mať medzinárodné letisko v regióne je pre incommingový cestovný ruch výhodou, ktorú sme využili. Touto linkou však otvárame aj ďalšie príležitosti pre slovenský podnikateľský sektor. Cestovné kancelárie majú možnosť vytvárať balíky zaujímavé pre slovenských dovolenkárov a pútnikov do Svätej zeme, ktorých súčasťou sú aj letenky na linke Piešťany – Izrael,“ dodala Agáta Mikulová, riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj.

Piešťanské letisko prispeje k zvýšeniu počtu návštevníkov z Izraela v Trnavskom kraji, kde pred pandémiou práve oni patrili po Čechoch a Nemcoch počtom prenocovaní k najčastejším zahraničným hosťom. V roku 2022 zaznamenal Štatistický úrad SR výrazný nárast počtu izraelských turistov, do Trnavského kraja ich zavítalo 2 854, pričom rok predtým ich bolo iba 558. V hoteloch a penziónoch strávili vlani dohromady 33 561 nocí. Letisko však poslúži aj obyvateľom Slovenska a okolitých štátov, ktorí cestujú k Mŕtvemu moru alebo na púť po Svätej zemi.

Zdroj: Tlačová správa KOCR Trnavský kraj