Rozprávkový vianočný muzikál Haničky a Murka uvidíme aj v Piešťanoch

O mesiac tu máme Vianoce a Hanička a Murko vám pomôžu dostať sa do vianočnej nálady! Ako? Pomocou svojho rozprávkového zimného muzikálu, s ktorým sa vybrali začiatkom novembra na celoslovenské vianočné turné a navštívia s ním aj Piešťany!

“Náš vianočný muzikál mal premiéru pred rokom a okamžite si získal množstvo priaznivcov”, informuje Lucia Zimanyiová, scenáristka a režisérka projektu.“Myslíme si, že tajomstvo úspechu spočíva v niekoľkých novinkách, ktoré sme do programu priniesli. Ide o kombináciu našej obľúbenej bábkovej dvojice – Haničky a Murka – s rozprávkovými bytosťami v životnej veľkosti, ďalej o najznámejšie zimné pesničky, ktoré deti poznajú a rady si ich spievajú, o tanečné choreografie, v ktorých sú zakomponované tak dynamické ako aj baletné prvky a tiež o samotnú scénu, ktorá ponúka krásne zimné kulisy a romantické svetielka”, dodáva režisérka.

Toto všetko ponúka pre deti, ale aj pre ich rodičov naozaj výnimočný zážitok.

“Maskotov v životnej veľkosti sme po prvý raz zaradili práve do zimného muzikálu a naši detskí diváci sú nadšení”, dopĺňa Lucia. “Zimným príbeh nás sprevádza kráľovná Vločka, ktorá je veselá a zároveň éterická a deti si ju hneď obľúbia. Naviac, vďaka jej kúzelnému zaklínadlu sa môžeme s našimi rozprávkovými postavami aj pozhovárať a okrem zábavy nám to prinesie aj zopár zaujímavých poznatkov”, dodáva.

V muzikáli okrem Haničky a Murka a kráľovnej Vločky stretneme aj veselého Snehuliaka, milého Vtáčika, Mikuláša a roztopašnú Elfku, bláznivého Kapríka, veselý Vianočný stromček a neposedného Kocúrika.

Kúzelnú vianočnú atmosféru dotvárajú rozprávkové kulisy z dielne scénografa a výtvarníka Von Dubravaya a tiež krásne zimné pesničky. Tie pochádzajú z vianočného CD Haničky a Murka “Postavím si snehuliaka”. Bábky – Haničku a Murka – vedú profesionálni bábkoherci a rozprávkové postavy stvárňujú absolventi alebo študenti herectva na konzervatóriu.

A keďže Hanička a Murko majú veľmi radi svojich malých kamarátov a radi ich obdarúvajú, aj na tomto koncerte sa deti môžu tešiť na ich darčeky v podobe Murkovho lízatka a špeciálnej nálepky vydanej k Vianočnému turné 2023. Prežite s Haničkou a Murkom krásny predvianočný čas!

Termín a čas vystúpenia: sobota 25.11.2023 o 16:00 hod.

Miesto vystúpenia: Dom umenia, Nábrežie Ivana Kraska 1, Piešťany

Základná cena vstupenky: 12 eur

Predaj vstupeniek: https://www.domumenia-piestany.sk/event/hanicka-a-murko-vianocne-turne-2023/

 

(Reklamný článok)