Projekt termálneho kúpaliska má investor predložiť tento mesiac

Zámeru českého podnikateľa Zdeňka Zemeka primátor Miloš Tamajka stále verí. V najnovšom vydaní mestských novín Radnica informuje napísal, že investor by mal projekt akvaparku preložiť na mestský úrad ešte tento mesiac.

Samospráva sa podľa primátora Miloša Tamajku aj naďalej zaoberá myšlienkou opraviť vyše 80-ročné kúpalisko Eva – vnútorný bazén aj exteriér budovy. Dodal, že je stále živý aj projekt termálneho akvaparku pri poliklinike.

„Podľa mojich informácií ho investor predloží ešte tento mesiac. Ďalším krokom bude vydanie stavebného povolenia. Investor ešte musí ustáť hydrogeologické skúšky pri čerpaní termálnej vody zo svojho vrtu a môže sa začať stavať,“ píše v mestskom periodiku primátor a dodáva: „Ja viem, že Piešťanci takýchto slov za posledné roky počuli veľa, no ja tomuto projektu verím.“

Český miliardár Zdeněk Zemek predstavil verejnosti svoj zámer postaviť v Piešťanoch akvapark v apríli 2015. Cez svoju firmu vlastní pri poliklinike pozemky s rozlohou asi 7 hektárov a v rámci nich aj vrt na termálnu vodu, ktorého výdatnosť je 11,5 l/s. Tá je podobná, ako čerpajú Slovenské liečebné kúpele Piešťany (SLKP), konkurovať im však nechce.

V októbri minulého roka bol miliardár obvinený v súvislosti s elektrárňou na slnečnú energiu v meste Chomutov. O pár mesiacov neskôr jeho synov za podvodné získanie licencií odsúdili. Obaja sa proti rozsudku podľa aktuálne.cz odvolali.

Text a reprofoto: Martin Palkovič