Prírodné kino začína premietať, v júni je na programe aj film o Jožovi Rážovi

V júni i v úvode júla sa budú filmové projekcie v Prírodnom kine začínať vždy o 21.30 h. Mestské kultúrne stredisko plánuje, ak to počasie dovolí, premietnuť každý týždeň tri filmy. Jedna vstupenka bude stáť 4 eurá.

Prvé premietanie v rámci bežného letného programu Prírodného kina sa uskutoční vo štvrtok 9. júna. Aj tento rok je dramaturgia postavená na pravidelne sa opakujúcich žánrových blokoch – štvrtky sú zamerané na režisérske a filmovými kritikmi ocenené filmy, piatky patria hudobným filmom a soboty komerčným a divácky úspešným filmom.

V júni sú na programe snímky z prehliadok Scandi a Créme de la créme 2022. K hudobným filmom, na ktoré sa môžete tešiť patrí Whitney – dokument postavený na exkluzívnych rozhovoroch a záberoch zo zákulisia života Whitney Houstion.

Netradičný situačný dokuportrét Večný Jožo vypovedá o komplikovanom osobnom vesmíre lídra historicky najpopulárnejšej „československej“ poprockovej kapely Elán. „Pristupujem k nemu ako k osobnosti, ktorá v rámci Elánu oslovila niekoľko českých a slovenských generácií a má schopnosť svojou tvorbou zjednocovať, ale ktorá zároveň svojimi verejnými prejavmi spoločnosť dlhodobo rozdeľuje a jej časť až odpudzuje,“ vysvetlil režisér filmu Jan Gogola ml.

štvrtok 9. júna – Paríž, 13. obvod
piatok 10. júna – Heavy Trip
sobota 11. júna – Prvok, Šampón, Tečka a Karel
štvrtok 16. júna – Margrete – kráľovná severu
piatok 17. júna – Večný Jožo alebo Ako som stretol hviezdu
sobota 18. júna – Denník moderného fotra
štvrtok 23. júna – France
piatok 24. júna – Hlas lásky
sobota 25. júna – Srdce na dlani
štvrtok 30. júna – Krížová výprava
piatok 1. júla – Whitney
sobota 2. júla – Po čom muži túžia 2
(zmena programu vyhradená)

Text a foto: Martin Palkovič

Zdroj: MsKS Piešťany