Piešťany zatvorili trhoviská, cintoríny aj zberný dvor

V súvislosti s čiastočným zákazom vychádzania, ktorý na Slovensku začína platiť v sobotu 24. októbra budú v Piešťanoch zatvorené cintorín, trhoviská aj zberný dvor. Informuje o tom radnica.

Ak ste v piatok nestihli navštíviť piešťanské cintoríny, najbližšiu šancu budete mať až na Dušičky, teda 2. novembra a ani to nie je úplne isté. Radnica prostredníctvom svojej web stránky informovala o opatreniach, ktoré vydali Služby mesta Piešťany v súvislosti s platným obmedzením slobody pohybu.

Pre verejnosť budú na základe týchto opatrení od 24. októbra do 1. novembra zatvorené obe piešťanské trhoviská (Centrum aj Kocka), zberný dvor aj cintoríny na Bratislavskej, Žilinskej ceste aj v Kocuriciach.

Výnimkou je iba konanie smútočného obradu, kedy bude cintorín otvorený „výlučne pre blízkych pozostalých hodinu pred a hodinu po obrade.“

Taktiež bude zatvorená predajňa kvetov pri cintoríne na Bratislavskej ceste (s výnimkou konania smútočného obradu), predajňa kvetov v Skleníkovom hospodárstve Služieb mesta Piešťany aj ich administratívna budova.

Na Slovensku platí obmedzenie slobody pohybu, ktoré má predísť šíreniu ochorenia covid-19, od soboty 24. októbra. K nevyhnutnostiam, kvôli ktorým je vychádzanie povolené, patria nákupy v najbližších potravinách a návštevy lekára alebo lekárne. Výnimka zo zákazu vychádzania bude platiť aj v prípade starostlivosti o blízku osobu, venčenie zvierat do 100 metrov od bydliska, pri ceste do zamestnania alebo pri sprevádzaní dieťaťa do školy. Taktiež bude možné ísť na poštu, do banky, autoservisu a na čerpaciu stanicu a do prírody, ale iba vo svojom okrese a mimo intravilánu obce.

V dňoch 30. októbra až 1. novembra sa aj v okrese Piešťany uskutoční prvé kolo celoplošného testovania na ochorenie covid-19. Po ňom bude opäť platiť zákaz vychádzania a slobodný pohyb bude obmedzený. Na väčšinu vyššie spomínaných výnimiek bude nutné mať test s negatívnym výsledkom. Bez neho sa nebude dať ísť ani do práce, odprevadiť dieťa do školy alebo sa pohybovať po prírode v okrese bydliska.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič