Pánska zimná klasika: pufová bunda

Pufové bundy sa nenápadne dostali do šatníka nejedného muža a pevne sa v nich usadili. Už predchádzajúce roky bolo zreteľne vidieť, že tento typ bundy si získal priazeň mužov so štýlom. Túto zimu bude trend pufových búnd pokračovať. Znamená to, že ak pufovú bundu ešte nevlastníte, rýchlo si jednu kúpte. Neoľutujte vďaka jej trendovému vzhľadu a tiež teplotnému komfortu.

Ako vyzerá pufová bunda?

Ešte ste o pufovej bunde nepočuli a nosíte jej obdobu páperovú bundu alebo bundu bomberku? V tomto prípade vám musíme objasniť, ako pufová bunda vyzerá a aké má vlastnosti. Pánske zimné bundy typu puffer resp. pufové bundy sú zateplené bundy s veľkým objemom, vrstvením a prešívanými vzormi na povrchu. Pufové bundy sú obľúbené vďaka ich schopnosti izolovať. Sú tiež pohodlné na nosenie. Zimné pánske bundy typu puffer je možné kúpiť v rôznych farbách a strihu. Dajú sa skvele prispôsobiť ku každodennému outfitu.

Rozdiely medzi pufovou a páperovou bundou

Pufové bundy si často ľudia zamieňajú s páperovými bundami. Rozdiel je hlavne v mohutnejšom dizajne a vo výraznejších vzoroch, ktoré sa nazývajú pufy. Pufová a prešívaná bunda sú dva rôzne štýly bundy, ktoré sa líšia vo svojej konštrukcii a vzhľade. Prešívané bundy pôsobia viac plocho a jednoliato. Vo väčšine prípadov majú nižšie izolačné schopnosti ako bundy pufové. Avšak obidva typy búnd, prešívaná i pufová, sú obľúbené na nosenie v chladnejšom počasí s ohľadom na to, aký má ich nositeľ preferencie v štýle.

Akú pufovú bundu vybrať?

Každé oblečenie vyberajte hlavne podľa veľkosti, ktorú si overte v tabuľkách veľkostí daného predajcu. Následne sa zamerajte na dizajn a detaily. Ako prvé udrie u pufových búnd do očí objem. Nebojte sa ho, objemné bundy vyzerajú skvele a dobre sa kombinujú. No a v pánskej móde je objem v hornej časti tela viac ako žiadaný. Módne sú farby ako biela, čierna a šedá. Tieto farby sú v zime najviac preferované. Pri kúpe pufovej bundy si všímajte aj detaily ako možnosť sťahovania v dolnej časti lemu a rukávov, zapínanie, množstvo vreciek a výšku goliera. Módne pánske bundy nájdete na https://www.cropp.com/sk/sk/muz/odevy/bundy-kabaty/paperove.

Overte si materiál a stupeň ochrany

Pufové bundy môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, ale najviac preferovaný je polyester. Tento materiál postupne nahrádza prírodné páperie z viacerých dôvodov. Prvým je dobrá schopnosť zahriať, druhým dôvodom je jeho ľahkosť a tretím jednoduchá údržba. Overte si vždy, z akého materiálu ja pufová bunda vyrobená a tiež stupeň ochrany. Každý výrobca má tepelnú ochranu označenú v stupňoch. Nižšie stupne znamenajú, že bunda chráni pred vetrom či dažďom, ale nie je určená do mrazivého počasia. Vyššie stupne chránia aj pred mrazom. Niektoré pufové bundy disponujú i membránou, ktorá robí bundu nepremokavou.

Trendové kombinácie s pufovými bundami

O tom, že si pufovú bundu obľúbite nepochybujeme. Budete zbožňovať to, ako je ľahká i to, ako zahreje. Obľúbite si tiež kombinácie, ktoré s pufovou bundou vytvoríte. Pufová bunda dobre vyzerá so širokými nohavicami. Táto dvojka vyvoláva pocity ležérnosti, slobody a je must have pre mestskú módu. Do tohto outfitu nesmiete zabudnúť doplniť tenisky s objemnejším dizajnom, strihom nad členky a mohutnou podošvou. Vďaka športovému vzhľadu pufovej bundy si k nej môžete obliecť aj tepláky či joggery. Klasikou sú džínsy, ktoré zvoľte v regular strihu. Džínsy a pufer bunda dobre vyzerajú v spojení s kanadami alebo čižmami, ktorých vrchnú časť necháte rozopnutú.

(Reklamný článok)