Ľudia rozhodli, na čo minie župa v Piešťanoch 28-tisíc eur

V treťom ročníku participatívneho rozpočtu trnavskej župy, obyvateľky a obyvatelia v online hlasovaní, rozhodli o podpore 54 občianskych a komunitných projektov. Spolu bude rozdelených celkovo 250-tisíc eur, pričom nápady budú realizované už v tomto roku.

Pre okres Piešťany mal Trnavský samosprávny kraj vyhradených 28-tisíc eur. Najviac hlasov získala rekonštrukcia detského ihriska Karibik na Ulici A. Hlinku v Piešťanoch. Materské centrum Úsmev získalo na tento projekt 5-tisíc eur.

Ďalej župa podporí revitalizáciu ihriska určeného na plážový volejbal na Kuzmányho ulici, ale aj vznik športovej plochy pre minifutbal. Autorom tohto projektu je Prvý futbalový klub Piešťany.

Úspešná bola aj Elektrárňa Piešťany, ktorá plánuje vo svojej záhrade postaviť učebňu so solárnou strechou. Finančnú podporu získalo aj workoutové ihrisko v obci Dolný Lopašov.

„Ako vyplýva z nášho motta ‚spolu tvoríme kraj‘, snažíme sa o prepájanie komunít a rozvoj občianskeho aktivizmu. S týmto zámerom sme usporiadali už tretí ročník plnohodnotného župného participatívneho rozpočtu. Obyvatelia Trnavského kraja rozhodli o finančnej podpore 54 projektov štvrťmiliónom eur. Teší ma, že v online hlasovaní odovzdali obyvatelia takmer 36-tisíc hlasov. Považujem to za dobrý znak toho, že nám spoločne záleží na zlepšovaní podmienok na život u nás,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Text: Martin Palkovič
Zdroj: Tlačová správa TTSK
Foto: Miro Béreš