Leopoldov: Auto zrazilo kolobežkára, zraneniam podľahol

Napriek obrovskej snahe lekárov v trnavskej nemocnici sa 57-ročného muža nepodarilo zachrániť.

„Dopravní policajti boli v sobotu podvečer privolaní k vážnej nehode kolobežkára s osobným autom v meste Leopoldov. Podľa prvotných informácií mal 40-ročný vodič na aute Renault Megane ísť po vedľajšej ulici a pri prechádzaní cez križovatku nedal prednosť mužovi na elektrickej kolobežke, ktorý jazdil po hlavnej ceste,“ informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave.

Následkom nárazu bol vážne zranený 57-ročný kolobežkár. Rýchla zdravotná pomoc ho transportovala do trnavskej nemocnice. „Tam žiaľ, aj napriek obrovskej snahe lekárov, svojim zraneniam po niekoľkých hodinách podľahol,“ uvádza ďalej polícia.

Dychová skúška u vodiča osobného auta alkohol nepotvrdila. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. To, či mohol byť kolobežkár pod vplyvom alkoholu, budú zisťovať z jeho krvi. Polícia presné príčiny a okolnosti tragickej zrážky naďalej intenzívne vyšetruje.

„Vodiči myslite na to, a pri každej jazde sa plne venujte vedeniu vozidla, rešpektujte dopravné značenie a všímajte si svoje okolie. Najmä v mestách a obciach je pohyb kolobežkárov, ale aj cyklistov a chodcov, v letnom období oveľa vyšší, dávajte preto pozor a snažte sa predvídať,“ upozorňuje polícia.