Kamióny cez most v Hlohovci nepustia, obchádzka vedie aj cez Piešťany

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) od 12. augusta vylúči nákladnú dopravu nad 12 ton z cestného premostenia rieky Váh v Hlohovci. Dôvodom je jeho havarijný stav.

Župa pripravuje komplexnú rekonštrukciu cestného mosta v Hlohovci. Momentálne prebieha príprava projektovej dokumentácie, ktorá určí celý rozsah rekonštrukčných prác, ako aj ich časový harmonogram.

V tejto súvislosti dnes TTSK prostredníctvom tlačovej správy oznámil, že z mosta v Hlohovci vylúči od 12. augusta 2019 nákladné autá s hmotnosťou nad 12 ton.

„Výnimku však dostanú autobusy verejnej dopravy, vozidlá správy a údržby ciest a vozidlá s komunálnym odpadom,“ uviedol Dalibor Trebichalský, riaditeľ Správy a údržby ciest TTSK.

Najbližšie severné cestné premostenie Váhu je v Piešťanoch, ale na Krajinský most majú autá nad 12 ton zakázaný už od roku 2013. To sa teraz nezmení. Obchádzková trasa napriek tomu povedie aj cez Piešťany a to po Bratislavskej a Žilinskej ceste.

Severná trasa obchádzková trasa pre nákladné vozidlá nad 12 ton:

Šulekovo (cesta II/513)– Leopoldov (cesta III/1319) – Drahovce (cesta I/61) – Piešťany, Nové Mesto nad Váhom (cesta I/61) – Rakoľúby (cesta II/515) – Hrádok, Lúka, Banka (cesta II/507) – Ratnovce, Sokolovce, Jalšové, Koplotovce (cesta II/507) – Hlohovec.

Južná trasa obchádzková trasa pre nákladné vozidlá nad 12 ton:

Šulekovo – Leopoldov (cesta II/513) – diaľničná križovatka Hlohovec (diaľnica D1) – diaľničná križovatka Trnava (diaľnica D1) – diaľničná križovatka Šintava (rýchlostná cesta R1) – Sereď( cesta I/62, Šintava) – Dvorníky, Bojníčky (cesta II/507) – Hlohovec

Zdroj: Tlačová správa TTSK Ilustr. foto: Martin Palkovič