Jedného z piešťanských piťovcov prepustili z výkonu trestu

Odsúdeného v kauze zločineckej skupiny mediálne známej ako piešťanskí piťovci Okresný súd v Nitre podmienečne prepustil na slobodu. Informovala o tom prostredníctvom svojho blogu novinárka Júlia Mikolášiková.

Róberta B. spolu s ďalšími zadržali v júli 2013 a obvinili zo založenia zločineckej skupiny. Bol medzi nimi aj vysokopostavený piešťanský policajt, ktorého neskôr súdy oslobodili.

Národná kriminálna agentúra vtedy zasahovala okrem Piešťan aj v Trnave, Hlohovci, Martine a Trenčíne. Akcie sa zúčastnilo 150 policajtov.

Takmer presne po šiestich rokoch sa jeden z odsúdených dostal na slobodu. Novinárka Júlia Mikolášiková, ktorá dlhodobo sleduje mafiánske kauzy, pripomenula, že súd v januári 2015 Róbertovi B. schválil dohodu o vine a treste: „Za založenie zločineckej skupiny, vydieranie, lúpež, poškodzovanie cudzej veci, poisťovací podvod a podplácanie dostal osem rokov.“

Za mrežami bol od júla 2013, preto mohol po odpykaní dvoch tretín trestu požiadať o podmienečné prepustenie. Okresný súd Nitra v stredu 10. júla s prepustením súhlasil a odsúdenému uložil trojročnú podmienku a ročný ochranný dohľad.

Text a ilustračné foto: Martin Palkovič Zdroj: juliamikolasikova.blog.sme.sk