Ihrisko Žihadileko otvoria Trpaslíci z RTVS

Ihrisko, ktoré Piešťany získali v súťaži vyhlásenej spoločnosťou Lidl, oficiálne odovzdajú do užívania v sobotu 19. augusta 2017 o 10.00 h.

Výstavba ihriska Žihadielko na Vážskej ulici neďaleko kolokruhu Sĺňava, je v plnom prúde. Všetky stavebné práce majú byť hotové do konca tohto pracovného týždňa. Už v sobotu dopoludnia sa tam budú hrať deti.

Spoločnosť Lidl dnes informovala, že symbolický kľúč odovzdá vedúci podpory predaja Miloš Kajan primátorovi Milošovi Tamajkovi 19. augusta o 10.00 h.

Žihadielko stavajú na mieste starého detského ihriska na Vážskej ulici. Budú ho tvoriť dva hrady, pieskovisko, kolotoč, hojdačky, prevážadlá. Jednotlivé prvky budú rozdelené do dvoch zón, podľa veku detí. Tomu budú prispôsobené aj dopadové plochy. Pre menšie deti to má byť liata guma a pre väčšie štrk.

V deň otvorenia sa na ihrisku uskutoční program, ktorého súčasťou bude vystúpenie Trpaslíkov z televízneho vysielania RTVS. Deti sa stretnú aj so včielkou Majou a môžu sa tešiť na veľa zábavných hier.

Mesto Piešťany pôvodne plánovalo na Vážskej ulici postaviť detské ihrisko za peniaze z mestského rozpočtu. Po úspech v súťaži spoločnosti Lidl použije ušetrené finančné prostriedky na doplnenie prvkov detských ihrísk v areáloch materských škôl.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič