Gymnázium bude mať nového riaditeľa, doteraz viedol základnú školu

Riaditeľom piešťanského Gymnázia Pierra de Coubertina bude od 1. októbra 2019 Kamil Moravčík. Vybral ho Trnavský samosprávny kraj, ktorý je zriaďovateľom tejto školy. Kamil Moravčík doteraz viedol Základnú školu M. R. Štefánika v Piešťanoch.

Po troch kolách výberového konania je meno riaditeľa Gymnázia Pierra de Coubertina konečne známe. Pre zpiešťan.sk ho potvrdil riaditeľ Odboru školstva, vedy, výskumu a regionálneho rozvoja Úradu TTSK Stanislav Pravda: „Z troch uchádzačov bol úspešný Mgr. Kamil Moravčík.“

Po predchádzajúcich dvoch kolách nemohol TTSK vymenovať riaditeľa, pretože rada školy nenavrhla žiadneho z kandidátov. Ani jeden totiž nezískal nadpolovičnú väčšinu hlasov jej členov. V treťom kole už nemusí župa na názor rady školy prihliadať.

„Výberové konanie prebehlo na základe zákona o výkone práce vo verejnom záujme. Vzhľadom na fakt, že prebehlo už tretie kolo, rada školy v tomto prípade už nerozhoduje o úspešnom kandidátovi,“ vysvetlil Stanislav Pravda a dodal, že nový riaditeľ nastúpi do funkcie od 1. októbra 2019.

Kamil Moravčík bol doteraz riaditeľom Základnej školy M. R. Štefánika. V roku 2013 bojoval spolu s rodičmi a pedagógmi proti jej zrušeniu. Podľa oficiálnych informácií nakoniec nemuselo prísť k zatvoreniu žiadnej z piešťanských základných škôl vďaka legislatívnym zmenám vo financovaní školstva.

Výberové konania na riaditeľov troch desiatok škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti vyhlásil TTSK v úvode tohto roka. Mená väčšiny z nich boli známe už v máji. Výberové konania sa okrem gymnázia uskutočnili aj na ďalších piešťanských školách. Strednú priemyselnú školu elektrotechnickú na základe toho aj naďalej vedie Jozef Kolník, Strednú odbornú školu obchodu a služieb Anna Zálešáková a Strednú odbornú školu technickú Jozef Porubčan.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič