Dopravná hliadka sa zameria na nesprávne parkovanie

V najbližších týždňoch začne v Piešťanoch fungovať špeciálna hliadka mestskej polície, ktorej hlavnou úlohou bude kontrola dodržiavania dopravných predpisov. Zameria sa najmä na nesprávne parkovanie.

Na rozdiel od špecifickej parkovacej služby, ktorá už pred rokmi fungovala, bude mať dopravná hliadka právomoc pokutovať. Predtým totiž išlo o pracovníka Služieb mesta Piešťany v modrej uniforme, ktorý mohol iba upozorniť vodičov, že nezaplatili parkové. Jeho práca mala najmä preventívny charakter a odzrkadľovala sa na výške vybraného parkového.

Zriadenie dopravnej hliadky obsahovala zmena organizačnej štruktúry mestskej polície, ktorú v októbri predložil vtedajší náčelník Marcel Mihálik. Materiál sa však nedostal na rokovanie mestského zastupiteľstva a k organizačným zmenám doteraz nedošlo.

Marcel Mihálik bol koncom februára zvolený poslancom Národnej rady SR. Vedením mestskej polície je poverený jeho zástupca Peter Gogol.

„Pevne verím, že do konca mesiaca to zvládneme,“ odpovedal P. Gogol na májovom rokovaní zastupiteľstva na otázku ohľadom zriadenia termínu dopravnej hliadky.

Podľa jeho slov bude jej hlavnou náplňou kontrola parkovania a ďalších dopravných predpisov. S tým súvisia aj niektoré zmeny v značení, ktoré treba ešte urobiť. Napríklad pred Nemocnicou Alexandra Wintera chýbajú značky so symbolom parkovacích hodín, ktoré upozorňujú vodičov na nutnosť platiť za státie vozidiel v tejto lokalite.

Poslanci sa šéfa metskej polície pýtali aj na možnosť zriadenia odťahovej služby. S tou samospráva aktuálne nepočíta. Strážnici majú podľa P. Gogola k dispozícii 35 zaisťovacích zariadení (papúč). Viaceré je možné použiť aj na väčšie osobné autá.