Do bankomatu išiel s ukradnutou kartou, neuhádol PIN

Kriminalisti z Nového Mesta nad Váhom žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po mužovi, ktorý sa pokúsil vybrať peniaze z bankomatu pomocou ukradnutej karty.

„Doposiaľ neznámy páchateľ odcudzil z unimobunky umiestnenej v areáli Zelená voda v Novom Meste nad Váhom bankomatovú platobnú kartu. V Piešťanoch sa opakovane pokúsil z bankomatu komerčnej banky vybrať peniaze, avšak po neúspešnom zadaní PIN-kódu bankomat platobnú kartu zadržal,“ uvádza Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na sociálnej sieti.

Ľudí žiada o pomoc pri stotožnení muža na základe záberov z bezpečnostnej kamery: „Akékoľvek informácie k zisteniu totožnosti muža je možné oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne prostredníctvom súkromnej správy na Facebooku Polícia SR – Trenčiansky kraj.“

Vyšetrovateľka kriminálnej polície z Nového Mesta nad Váhom vedie voči tomuto mužovi trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávnenej výroby a použitia platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo platobnej karty.

Text: Martin Palkovič Zdroj a foto: Polícia SR – Trenčiansky kraj