Countryfest Bohunice ukončila smrť speváka skupiny Taxmeni

Karel Mrkvička skolaboval počas koncertu na festivale Countryfest v obci Jaslovské Bohunice. Prítomní zdravotníci sa ho okamžite pokúšali zachrániť, nepodarilo sa im to. Organizátori festival predčasne ukončili.

Hudobný festival obľúbený aj vďaka množstvu sprievodných podujatí, sa začal v piatok 21. júla v amfiteátri v Jaslovských Bohuniciach. Tragická udalosť sa stala v sobotu večer.

„Dnes vo večerných hodinách počas vystúpenia skupiny Taxmeni došlo k tragickej udalosti, kedy náš priateľ, spevák a gitarista Karel Mrkvička náhle skolaboval na pódiu. Napriek okamžitej pomoci svoj boj napokon prehral. Obec Jaslovské Bohunice touto cestou vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a priateľom Karla. Nikdy nezabudneme,“ napísali organizátori na Facebooku.

Karel Mrkvička zomrel vo veku 66 rokov. V kapele Taxmeni pôsobil od roku 2005. Bol jej spevákom aj manažérom. Taxmeni sú na country scéne už vyše 40 rokov. Od pôvodného tradičného štýlu tohto žánru sa postupne prepracovali k jeho modernejšiemu poňatiu.

Text: Martin Palkovič Foto: facebook.com/www.taxmeni.cz