Countryfest Bohunice dokončia Koncertom pre Karla

Večer venovaný pamiatke Karla Mrkvičku, ktorý zomrel počas vystúpenia na festivale Countryfest Bohunice, sa uskutoční 16. septembra v amfiteátri v Jaslovských Bohuniciach.

Organizátorom už potvrdili účasť kapely Kamelot, Slniečko, Neznámi a Bystrík banda. Vstupenky na Countryfest budú platiť aj na septembrové podujatie. Začiatok je o 19.30 h.

„Snažili sme sa za ten krátky čas spraviť , čo bolo v našich silách a zosúladiť všetky termíny, bohužiaľ napr. americko-nemecká skupina Nighthawk nemôže vystúpiť,“ informovali organizátori na sociálnej sieti Facebook.

„Chceme poďakovať za vašu podporu a obzvlášť obci Jaslovské Bohunice, Romanovi Horkému, Jurajovi Riedlovi a Rasťovi Jozefekovi (nakoľko nám poskytnú ozvučenie koncertu) , moderátorovi Chynovi, Bystrík Bande, ktorá odohrá koncert bez nároku na honorár a mnohým našim kamarátom, ktorí nám budú pomáhať s organizáciou koncertu.“

Počas spomienkového večera chcú odhaliť sochu, ktorá bude pripomínať Karla Mrkvičku. Spevák a manažér skupiny Taxmeni skolaboval počas koncertu. Nedokázali mu pomôcť ani záchranári, ktorí boli okamžite na mieste.

„Nakoľko predpokladáme, že mnohí prídete do Bohuníc stanovať aj z väčšej diaľky a neoplatí sa vám prísť len na jednu noc, vymysleli sme na piatok 15. septembra 2017 spraviť veľký táborák. Sadneme si k ohňu, akusticky si zahráme, či už country, trampské, bluegrass alebo folkové songy. Účasť prisľúbili už viacerí muzikanti,“ informovali organizátori.

Vstupenky a identifikačné náramky z tohtoročného Countryfestu budú platiť a pre ostatných záujemcov je vstupné 5 eur, aby organizátori vykryli náklady na koncert.

Zdroj: Countryfest Bohunice