Workoutové ihrisko chcú mať aj v areáli ZŠ na Mojmírovej ulici

Ďalšie miesto určené na posilňovanie pomocou vlastnej váhy má v Piešťanoch vzniknúť v budúcom roku. Jedno už je na Floreáte, druhé malo v októbri pribudnúť na Sídlisku Adam Trajan.

Jeho postavenie sľúbili samospráve Mladí sociálni demokrati. Mesto im na to požičalo verejný priestor, ale ihrisko doteraz neexistuje.

Iný projekt s podobným účelom ohlásilo včera združenie Octago. Našim cieľom je rozhýbať mesto, školu a telá! Chceli by sme postaviť workoutový park v areáli Základnej školy Mojmírovej, ktorý by slúžil žiakom, ale aj komunite,“ informoval o projekte Peter Žačok.

Workout park alebo vonkajšie ihrisko na cvičenie s vlastnou váhou tela poskytuje deťom, mládeži aj dospelým priestor na zlepšovanie fyzickej kondície.

„Zároveň tak trávia čas aktívne, nadväzujú nové priateľstvá, a vstrebávajú do seba základy zdravého životného štýlu, čo nakoniec vedie k znižovaniu pravdepodobnosti brania drog alebo alkoholu,“ dodal autor projektu.

Škola chce peniaze na výstavbu ihriska získať z grantov, do ktorých sa zapojila. Pomôcť môžu aj sponzorské dary. Financie poslúžia na výstavbu parku aj na následné workshopy o cvičení, na ktorých budú vyučovať skúsení tréneri. Ihrisko by malo vzniknúť v roku 2016.

Zdroj: piestany.sk Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

Inzercia