VIDEO: Históriu Kolonádového mosta predstavuje virtuálna prehliadka

V priestoroch Piešťanského informačného centra na zrekonštruovanom Kolonádovom moste sa obyvatelia a návštevníci Piešťan môžu prostredníctvom virtuálnej reality preniesť do minulosti.

„Pomocou špeciálnych okuliarov a technológie snímania sa v niekoľkominútovej prezentácii dozviete ako prebiehala výstavba mosta, kto prišiel s myšlienkou most vybudovať, kto bol projektantom tohto slávneho diela ale aj to, kto boli infanteristi,“ uvádza na sociálnej sieti radnica.

Kolonádový most vznikol na začiatku 30. rokov 20. storočia podľa projektu architekta Emila Belluša. Nahradil pôvodný starý drevený most spájajúci dnešné centrum Piešťan s Kúpeľným ostrovom. Stredná časť Kolonádového mosta zdemolovaná ustupujúcou nemeckou armádou na jar rok 1945. Následne bol most obnovený a v uplynulých rokoch prešiel rozsiahlou rekonštrukciou. Obchodné priestory boli nahradené informačným centrom a galériou.

Práve v Piešťanskom informačnom centre na Kolonádovom moste si môžu záujemcovia pozrieť virtuálnu prehliadku. Obyvatelia Piešťan za to zaplatia 1 euro a návštevníci 2 eurá.

Text: Martin Palkovič

Titulný obrázok: Mesto Piešťany