Po Piešťanoch budú jazdiť kvetmi vyzdobení cyklisti

Od 21. do 25. septembra bude mať kúpeľné mesto Piešťany opäť prívlastok kvetinové. Uskutoční sa totiž 29. ročník medzinárodnej súťaže v aranžovaní kvetov Victoria Regia.

Victoria Regia je každoročne neoficiálnou bodkou za letnou kúpeľnou sezónou v Piešťanoch. Aj tento rok budú súťažiaci svoje diela vytvárať a prezentovať verejnosti  priestoroch i v okolí kultúrno-spoločenského centra Fontána, kde sa uskutoční i vyhlásenie výsledkov súťaže floristov.

Súčasťou neoficiálneho ukončenia letnej kúpeľnej sezóny v Piešťanoch, bude spanilá jazda cyklistov, ktorí budú mať helmy a klobúky vyzdobené kvetmi. Registrácia účastníkov je o 13.30 h v Prírodnom kine, cyklisti odštartujú na spanilú jazdu o 14.00 h.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže o najkrajší klobúk alebo helmu je naplánované na 15.00 h a bude sa konať v Hudobnom pavilóne v mestskom parku. Nasleduje vystúpenie folklórneho súboru Máj. Neďaleko odtiaľ, v mestskom parku, bude v sobotu 24. septembra prebiehať výstava Park foto Piešťany 2022.

Pozrite sa, ako spanilá jazda kvetmi vyzdobených bicyklov vyzerala vlani:

Zdroj: MsKS Piešťany

Foto: Archív zpiešťan.sk