Viac než rok zatvorenú škôlku otvoria v piatok

Stavebné práce mali pribiehať iba počas letných prázdnin v roku 2018. Víťaz verejného obstarávania však s nimi ani nezačal. Mesto potom nestihlo termíny a dotáciu z fondov Európskej únie nevyužilo. Rekonštrukcia v hodnote 105-tisíc eur bola hradená z mestského rozpočtu.

Škôlku na Považskej ulici slávnostne otvoria v piatok 15. októbra, po víkende sa tam konečne vrátia deti, ktoré doteraz navštevovali Materskú školu na Valovej ulici. Dovtedy ešte treba presťahovať nábytok.

Rekonštrukciou prešli najmä priestory, ktoré slúžia deťom. Triedy sú vymaľované, majú nové okná, vymenenú dlažbu aj elektrické rozvody. V hospodárskej časti bola nutná výmena armatúr a ďalšie úpravy v kuchyni a na toaletách. Spolu aj s prácami naviac, ktorých potreba vyplynula až po začiatku realizácie, zaplatila radnica takmer 105-tisíc eur.

Jej vedenie pôvodne plánovalo škôlku otvoriť už na začiatku školského roka. Neskôr bol termín posunutý na jeseň a definitívne ju začnú deti opäť navštevovať v pondelok 18. novembra 2019.

Text a foto: Martin Palkovič