Vedenie ŠHK 37 bude rokovať s predstaviteľmi mesta

Vo štvrtok 21. apríla sa uskutoční z iniciatívy vedenia hokejového klubu ŠHK 37 Piešťany stretnutie medzi vedením klubu, vedením mesta a poslancami mestského zastupiteľstva. Nosnou témou rozhovorov bude podpora mesta Piešťany do nového ročníka najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Prezident ŠHK 37 Piešťany tvrdí, že v prípade podpory zo strany mesta, bude napríklad verejné korčuľovanie pre obyvateľov mesta zdarma.

Podľa prezidenta klubu ŠHK 37 Piešťany Jaroslava Lušňáka klub neprichádza na radnicu s novými požiadavkami. Počas krízovej situácie v lete roku 2015 sa uskutočnilo na zimnom štadióne stretnutie vedenia mesta v zastúpení Milošom Tamajkom, Michalom Hynekom, s poslancami a vtedajšími zamestnancami mesta a klubu. Na stretnutí bola prisľúbená sofistikovaná podpora v oblasti  výchovy hokejovej mládeže a podpory klubu v Tipsport lige. V rozpočte na rok 2016 sa sľubovaná podpora neobjavila.

Rozpočet mesta do zimného štadióna, ktorý je majetkom mesta, počíta iba so sumou, ktorá stačí na pokrytie energií približne trištvrte roka a sumu na výmenu mantinelov. Z podpory mesta určenú na výmenu mantinelov vo výške 70 000 € vráti v prípade uskutočnenia výmeny mantinelov Slovenský zväz ľadového hokeja sumu 35 000 € a klub do mestskej kasy v prípade naplnenia rozpočtovanej sumy vráti ďalších 20 000 €.

Podľa Jaroslava Lušňáka klub žiada od mesta iba adekvátnu podporu, akej sa dostáva klubom aj v nižších slovenských hokejových súťažiach.

Rokovania s mestom Piešťany určia dosť výrazne ďalšie kroky vedenia klubu. Podľa prezidenta ŠHK 37 je nutné pre neopakovanie ťažkej situácie z roku 2015, aby už prvá dekáda mája dala jasnú odpoveď klubu, s akými prostriedkami môže počítať. Sľúbená podpora mesta je dôležitou súčasťou naštartovania novej extraligovej sezóny.

V prípade neúspechu rozhovorov nie je vylúčené, že klub do Tipsport ligy nenastúpi, respektíve sú pripravené iné alternatívy, ktoré klub nemieni dopredu medializovať.

V ročníku 2015/16 piešťanskí Havrani skončili po základnej časti na deviatom mieste a následnej baráži si druhým miestom udržali extraligovú existenciu. Posledný zápas sezóny s Novými Zámkami videlo 1 818 divákov. V prípade úspechu rokovaní klub aj v budúcej sezóne povedie Dušan Gregor.

Autor: Rasťo Gavora  Foto: Roman Tibenský