Tvorivé dielne v Kursalone sú otvorené až do októbra

Začiatkom júla sa začal realizovať v Kursalone projekt Občianskeho združenia Maressa Zahoď stres a nabi sa energiou.

Odohral sa počas štyroch určených dní dopoludnia aj popoludní. V troch termínoch sa maľovalo a raz sa tvorila keramika. Profesionálne umelkyne sa povenovali spolu 80 ľuďom. Prvou mentorkou maľovania akrylom bola PaedDr. Alexandra Geschwandnerová, nasledovala PaedDr. Denisa Kolářová a posledným júlovovým maľovaním previedla účastníkov, medzi ktorými boli aj deti z Centra pre rodiny s deťmi (detský domov) naša členka OZ Maressa Katarína Badiarová.

Výsledkom boli nádherné diela hodné výstavy, ale hlavne kus vnútorného sveta ľudí premietnutých na maliarske plátno. Jana Bayer pomohla ľuďom zahodiť stres prácou s hlinou a vytvoriť si krásne misky. Každá bola originálna a jedinečná. Ľudia vyjadrujú svoju spokojnosť, tešia sa zo slobody byť sami sebou a možnosti žiť aktívne. Určite niektoré namaľované obrazy už visia na stene v ich domovoch.

 

„Mňa osobne nabíja energiou vidieť tváre ľudí v procese tvorenia, čo prežívajú, cítia. Aj pochybujú, ale vždy na koniec sa veľmi tešíme z úžasného výsledku. Za nás z OZ Maressa môžem prehlásiť, že nás nesmierne teší záujem ľudí o umelecké aktivity, že sa napĺňa význam projektu a za to všetkým ďakujeme,“ povedala Marcela Sedláková, predseda OZ Maressa.

Projekt trvá do októbra, v prípade záujmu zúčastniť sa niektorých workshopov je potrebná registrácia a to na tel. č. 0911463887.

Text a foto: OZ Maressa