Tradičné umelecké remeslá zrušili, možno sa uskutočnia v októbri

Podujatie, ktoré dokáže každoročne na Kúpeľný ostrov prilákať množstvo návštevníkov, sa malo konať 25. až 27. septembra. Išlo o náhradný termín. Z opatrnosti ho zrušili.

Remeselníci prichádzajú do Piešťan vždy koncom mája. Tento rok však kvôli koronavírusu v tradičnom termíne neprišli, podujatia bolo presunuté na posledný septembrový víkend, kedy sa koná aj Kvetinové korzo v rámci súťaže vo viazaní a aranžovaní kvetov Victoria Regia.

„Organizátori rešpektujú súčasnú situáciu ohľadom pretrvávajúceho šírenia koronavírusu a na základe odporúčania Úradu verejného zdravotníctva SR sa rozhodli podujatie v termíne 25. – 27. septembra 2020 v Piešťanoch zrušiť,“ informovala piešťanská radnica s tým, že organizačný tím si uvedomuje zodpovednosť voči návštevníkom a remeselníkom, ako aj riziko spojené s usporiadaním hromadných podujatí. Usporiadatelia budú sledovať vývoj pandémie na Slovensku a nevylučujú možnosť akciu zorganizovať v náhradnom termíne v mesiaci október.

„Stále tak zostáva nádej, že 12. ročník medzinárodného stretnutia ľudových remeselníkov sa v Piešťanoch v tomto roku ešte uskutoční,“ uviedla ďalej radnica.

Podujatia Victoria Regia a Park Foto Piešťany naplánované na posledný septembrový víkend zatiaľ nie sú zrušené.

Zdroj: piestany.sk