Starí poslanci nechali rozhodovanie na nových

Posledné rokovanie mestského zastupiteľstva zvoleného v novembri 2014 bolo mimoriadne krátke. Poslanci neschválili program, rozhodovanie o rozpočte aj všeobecne záväzných nariadenia nechali na svojich nástupcov.

Pracovné rokovanie mestského zastupiteľstva zvolal ešte pred voľbami primátor Miloš Tamajka. Štandardne by sa po nich malo uskutočniť slávnostné ustanovujúce zastupiteľstvo, na ktorom zložia noví poslanci a primátor sľuby.

Podľa dnešného vyjadrenia viceprimátora Martina Vala plánuje Miloš Tamajka zvolať ustanovujúce zastupiteľstvo až na 7. decembra.

„Myslím si, že staré zastupiteľstvo sa rozhodlo veľmi zodpovedne,“ povedal doterajší poslanec a zvolený primátor Peter Jančovič po tom, čo spolu s kolegami neschváli program dnešného rokovania.

„Verím, že primátor zvolá ustanovujúce zasadnutie do 7. decembra a po ňom bude potrebné urýchlene zvolať zastupiteľstvo,“ dodal víťaz komunálnych volieb.

Podľa jeho slov by sa prvé pracovné rokovanie nových poslancov mohlo uskutočniť 10. alebo 11. decembra. Na programe bude mestský rozpočet aj všeobecne záväzné nariadenia, ktoré mali doterajší poslanci prediskutovať dnes.

Text a foto: Martin Palkovič