Slniečko odohrá mimoriadny koncert proti rasizmu

Obľúbená piešťanská kapela sa pripojila k interpretom, ktorí chcú ukázať, že Slovensko nie je rasistická krajina. Mimoriadny koncert sa uskutoční v sobotu 8. februára U Čiernej Pani. Začiatok je naplánovaný na 20.00 h a vstup je voľný.

Vďaka Slniečku a pohostinstvu U Čiernej Pani sa Piešťany zaradia k desiatkam slovenských miest, v ktorých sa od 4. do 16. februára koná séria koncertov v rámci festivalu Slovenská krčma.

Organizátori a hudobníci sa chcú týmto spôsobom vymedziť proti rasistickým názorom aj deleniu ľudí na návštevníkov kaviareň a krčmu.

„Chodíme do jedných aj do druhých a v krčmách i kaviarňach stretávame úžasných ľudí. Chceme ukázať, že Slovensko nie je rasistická krajina, a preto organizujeme festival Slovenská krčma,“ píšu na sociálnej sieti usporiadatelia, ktorí organizujú aj festival Pohoda.

Práve na ľudí z krčiem sa odvolával Robert Fico pri svojom schvaľovaní výrokov exposlanca Mazureka po jeho právoplatnom odsúdení Najvyšším súdom, keď povedal: „Ak má byť rozsudok Najvyššieho súdu meradlom toho, čo je pri výrokoch na adresu Rómov trestným činom, môžu rovno orgány činné v trestnom konaní vojsť do ktorejkoľvek krčmy na Slovensku a všetkých hostí, vrátane ležiacich psov, pozatvárať.“

Text a foto: Martin Palkovič