Rezort Piešťany: Svrčekovú nezvolili, chcú Jančoviča, Bezáka alebo Cicutta

Oblastná organizácia cestovného ruchu má na tento rok rozpočet vyše 300-tisíc. Predsedom jej predstavenstva po nezvolení Zuzany Svrčekovej zostáva Peter Tremboš. Budú nasledovať rokovania.

O nominantke mesta Piešťany do funkcie predsedníčky predstavenstva rozhodovali členovia oblastnej organizácie cestovného ruchu tento týždeň dvakrát. Zuzana Svrčeková hlasovaním neprešla v pondelok ani v stredu. Podľa jej slov za ňu v druhom prípade nehlasovali tri obce, ale ani zástupca spoločnosti Winter média, ktorá vydáva Piešťanský týždeň.

„Dôvod vám neviem povedať. Opakovane som sa pýtala, kde je problém, povedali, že nemajú dôvod, ale žiadali iné meno,“ komentovala situáciu Zuzana Svrčeková. Dodala, že mestskí poslanci na pracovnej porade požiadali primátora, aby začal vyjednávať s ostatnými členmi Rezortu Piešťany.

Zastupiteľstvo nominovalo Zuzana Svrčekovú do funkcie predsedníčky predstavenstva v januári jednomyseľne. Podľa jej slov si za týmto rozhodnutím kolegovia poslanci stále stoja.

Členmi organizácie cestovného ruchu sú okrem mesta Piešťany aj obce Moravany nad Váhom, Veľké Orvište, Ostrov, Slovenské liečebné kúpele Piešťany, hotel Máj, hotel Park, Zuckmann Villa a vydavateľstvo Winter média, a. s.

Najväčším prispievateľom do rozpočtu je piešťanská radnica, ale o predsedovi predstavenstva rozhoduje valné zhromaždenie. Zástupcovia obcí by chceli v tejto funkcii vidieť primátora Petra Jančoviča, viceprimátora Michala Bezáka alebo poslanca Rema Cicutta.

„Ak mám zvládať stav, ktorý je na úrade, nemám ambíciu byť v Rezorte Piešťany. Chcem sa naplno venovať mestskému úradu. Ale budeme sa rozprávať o rôznych možnostiach, radšej nechcem dopredu nič vylučovať,“ povedal Peter Jančovič.

Predsedom predstavenstva podľa neho zostáva Peter Tremboš, ktorý chcel odstúpiť, ale primátor ho požiadal, aby do zvolenia svojho nástupcu v tejto funkcii zotrval.

Teraz budú nasledovať rokovania všetkých členov Rezortu Piešťany. Primátor sa má ostatných členov pýtať na dôvody, prečo nehlasovali za Zuzanu Svrčekovú a spolu s nimi hľadať riešenia.

Text a foto: Martin Palkovič