Remeselníci opäť zaplnia Kúpeľný ostrov

Čipkárky, drotári, rezbári a mnohí ďalší prídu už jedenásty raz do Piešťan, aby prezentovali svoje zručnosti. Podujatie Ľudové umelecké remeslá sa uskutoční 17. až 19. mája na Kúpeľnom ostrove.

„Mladí objavujú a starší spomínajú. Veď každoročne môžu vidieť až 50 druhov remesiel,“ hovorí o obľúbenom podujatí jeho organizátor Miloš Kunkel. Návštevníci Kúpeľného ostrova sa podľa jeho slov tento rok môžu tešiť aj na krojovaný sprievod mestom, detský jarmok a bábkové divadlo.

Okrem domácich remeselníkov prídu na 11. ročník aj majstri zo zahraničia. Medzi nimi kováči, keramikári, košikári a ďalší. „Pozvanie doposiaľ prijali remeselníci z Čiech a Moravy, Poľska, Srbska, Švédska, Belgicka, Chorvátska, Macedonska, Číny, Maďarska, Izraela a Slovinska,“ dodáva organizátor.

Ľudové umelecké remeslá začínajú v piatok 17. mája a potrvajú celý víkend. Ani tento rok nebudú chýbať tvorivé dielne, počas ktorých sa môže stať na chvíľu remeselníkom každý.


Piatok 17. mája od 11.00 do 18.00 h – prezentácia remesiel

Sobota 18. mája od 9.00 do 18.00 h – prezentácia remesiel, 10.30 h – krojovaný sprievod remeselníkov z Kúpeľného ostrova na pešiu zónu, 11.00 h slávnostné otvorenie a kultúrny program

Nedeľa 19. mája od 9.00 – 18.00 h – prezentácia remesiel, 15.00 h – Stražanovo bábkové divadlo


Zdroj: ludoveremesla.org