Primátor: Zdravotníkov je dosť, pred odbernými miestami cítiť spolupatričnosť

Piešťany majú na takmer každé odberné miesto štyroch zdravotníkov, informoval primátor Peter Jančovič. Testovanie na ochorenie covid-19 by podľa neho mohlo byť v sobotu popoludní plynulejšie ako pred obedom. Priebežné informácie o počte ľudí s pozitívnym výsledkom testu zatiaľ nie sú známe.

„K číslam je teraz ťažké sa vyjadriť. Podstatné je to, že od rána sa prichádza testovať veľa ľudí. Snažíme sa upozorniť na to, že deň je dlhý, posledný ster sa bude robiť o 21.30, ľudia môžu prichádzať počas oboch víkendových dní,“ zhodnotil prvú polovicu soboty Peter Jančovič.

Pre Trnavské rádio ďalej povedal, že ráno hliadky mestskej polície chceli usmerňovať ľudí, ale nebolo odkiaľ kam, pretože dlhé rady sa tvorili pred všetkými odbernými miestnosťami v Piešťanoch.

„Neskôr sa to začalo upokojovať a rady sa zmenšovali. Veríme, že popoludní by to mohlo byť pokojnejšie,“ dodal primátor s tým, že ľudia sú k sebe ohľaduplní a pred odbernými miestami cítiť spolupatričnosť.

Odberné tímy nateraz nehlásia žiadny väčší problém. „Musím povedať, že zatiaľ to v Piešťanoch beží veľmi hladko. Mám aj pozitívnu informáciu, že máme na sobotu aj nedeľu pre všetky odberné miesta po štyroch zdravotníkov, čo je predpoklad na to, aby sa mohlo testovať rýchlo a rady boli čo najmenšie,“ uzavrel P. Jančovič.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Trnavské rádio Foto: FB/Mesto Piešťany