Plavci Kúpeľov boli na Kunovskom plaveckom maratóne najúspešnejší, získali 17 medailí

Na Kunovskom plaveckom maratóne, ktorý sa konal 16. júla 2022, plávali plavci z 23 slovenských klubov. Zúčastnili sa aj plavci ŠPK Kúpele Piešťany. Podujatie bolo 4. kolom Slovenského pohára v diaľkovom plávaní a odohralo sa v Senici za pekného slnečného počasia.

Pretekárom na tratiach 1, 3 a 5 km sťažoval pohyb v jazere iba vietor, ktorý tvoril aj vlnky sťažujúce orientáciu. Podujatia sa zúčastnilo 80 plavcov , ktorí si prišli aj v dovolenkovom období zmerať sily so súpermi, ale aj vodným prostredím vo voľnej prírode.

Plavcom ŠPK Kúpele sa darilo. V konečnom medailovom bilancovaní vyhrali medzi klubmi so ziskom 17 medailí. Kúpele reprezentovalo 12 dievčat a 5 chlapcov.

O zisk zlatých medailí sa z našich pretekárov postaralo 7 pretekárov, Šprláková –Zmorová Olívia 5 km junioriek a Open, Čačík Rastislav 14-15 roční chlapci na 3 km, Valko Karolina 12-ročné žiačky 3 km, Šiška Samuel 1 km 13-roční, Bališová Sabína 1 km 12-ročné, Csenkyová Michaela 1 km 11-ročné a Gáliková Nelly 1 km 10-ročné. Na druhom mieste doplávali a striebornými medailami boli dekorovaní Oliver Švec 5 km mladších juniorov bronz v klategórii Open, Katarína Lopatková 5 km najmladšie juniorky , Michaela Mosná 3 km 13-ročné žiačky, Bališová Eliška 1 km 13-ročné, a Lucia Slámová 3 km 12-ročné žiačky.

Bronzový úspech si za svoje výkony v príjemnej 25° C teplej vode užili Natália Ertlová 5 km najmladšie juniorky, Linda Mocháková 1 km 13-ročné žiačky, a Radosavljevič Simona 1 km 11-ročné dievčatá.

Nasledujúcim podujatím Slovenského pohára v diaľkovom plávaní budú Majstrovstvá SR na 5 km dňa 07. augusta 2022, v priestore piešťanskej Lodenice, na ktoré vás srdečne pozývame.

Text a foto: Radoslav Suchánek