Piešťanskí atléti na European Kids Athletics Games v Brne

V úvode tohto týždňa sa zišli mladí atléti na jubilejnom 15. ročníku European Kids Athletics Games v Brne. Tieto preteky sa právom nazývajú neoficiálne majstrovstvá Európy žiakov.

Aj v náročnom období svetovej pandémie viac ako tisíc mladých atlétov z 12 štátov bojovalo o cenné kovy a dobré umiestnenie. Nechýbalo medzi nimi ani šesť členov TJ Družba Piešťany.

Už pondelok bol pre reprezentantov Piešťan priaznivý. V rozbehoch na 60 m, kde v každej kategórii súťažilo okolo 80 až 100 atlétov, sa prebojovala do finále A Zorka Krupová v osobnom rekorde. Na skok do diaľky nastúpilo 78 atlétov, v tejto disciplíne skončila na 14. mieste

Richard Haberern si v behu na 60 m vybojoval finále B a v skoku do diaľky si vyskákal finále A, ktoré sa konalo v utorok, ale ziaľ, zranenie mu už nedovolilo pokračovať v súťaži.
Ďalším finalistom bol Samuel Krepop v behu na 150m  – svojim výkonom a osobným rekordom sa dostal do finále B, kde skončil tretí. A do finále v skoku do diaľky mu chýbalo 10 cm.

Matúš Kubala si v behu na 1500 m urobil výboerný osobný rekord a do finále v skoku do diaľky mu chýbalo 5 cm. Škoda, že naša medailová nádej Petra Balakova nezasiahla do bojov, nakoľko si pri rozbehu natiahla sval. Eliška Drahovská bežala v behu na 800 m v druhom rozbehu zo štvrtého a skončila na druhom mieste. Žiaľ na stupeň víťazov to nestačilo, lebo prvý rozbeh bol rýchlejší.
Našim atlétom sa podarilo v záplave kvalitných výkonov posunúť osobné rekordy a odchádzali z Brna s peknými zážitkami.

Text a foto: Annamária Halmová