Piešťanská nemocnica hlási prvú obeť ochorenia covid-19

Ministerstvo zdravotníctva informovalo, že v pondelok na Slovensku zomrelo 11 ľudí v súvislosti s ochorením covid-19. Bol medzi nimi aj 95-ročný muž, ktorý zomrel v piešťanskej nemocnici.

V okrese Piešťany pribudlo v pondelok 26. októbra 19 nových prípadov ochorenia covid-19. Na celom Slovensku ich v tento deň zaznamenali 901 pozitívne testovaných, 878 vyliečených a 11 úmrtí.

Rezort zdravotníctva ďalej oznámil, že jednému z týchto úmrtí došlo v Nemocnici Alexandra Wintera. Išlo o 95-ročného muža. Aj v iných mestách v súvislosti s ochorením covid-19 v pondelok zomierali až na výnimky seniori, ktorí sú najviac ohrozenou skupinou obyvateľstva. Podľahli však aj mladší – vo Fakultnej nemocnici v Nitre to bol 51-ročný muž a v nemocnici v Galante muž, ktorý mal iba 43-rokov.

Piešťanská Nemocnica Alexandra Wintera prijala prvých pacientov s ochorením covid-19 pred dvoma týždňami. Kapacita jej covid oddelenia je 20 miest. Vytvorili ich na základe príkazu ministerstva zdravotníctva, keď Trnavská nemocnica oznámila, že už nemôže prijímať pacientov s týmto ochorením z piešťanského regiónu.

Text a ilustr: Martin Palkovič