Nový rekord: V okrese Piešťany pribudlo 20 ľudí s pozitívnym testom

Na Slovensku pribudlo v piatok 23. októbra 2890 pozitívne testovaných ľudí, 1061 vyliečených a 25 úmrtí v súvislosti s novým koronavírusom.

Do tohtotýždňovej štatistiky počtu nových prípadov ochorenia covid-19 v piešťanskom regióne chýbajú ešte dva dni (sobota a nedeľa), ale už teraz je jasné, že bude rekordný. Od pondelka do piatka zaznamenal regionálny úrad verejného zdravotníctva v okrese Piešťany 69 ľudí s pozitívnym výsledkom testu na koronavírus. V predchádzajúcom týždni (12. až 18. októbra) ich bolo 56.

V okrese Piešťany pribudli v piatok (23. 10.) dve desiatky nových prípadov, deň predtým ich bolo 19.

„V súčasnej epidemiologickej situácii je mimoriadne dôležité, aby sme ako jednotlivci všetci dôsledne dodržiavali vysoký hygienický štandard a aktívne sa chránili pred infekciou. Úplnou samozrejmosťou musí byť dodržiavanie zásady ROR (rúško – odstup – ruky/dezinfekcia). Svoju rodinu a známych ochránime tým, že budeme pri nevyhnutných cestách mimo svojich domovov nosiť správne nasadené a čisté rúška (prekryté sú nimi ústa aj nos), udržíme si aspoň dvojmetrový odstup od iných ľudí a budeme si častejšie umývať či dezinfikovať ruky,“ uvádza Úrad verejného zdravotníctva SR.

Na Slovensku je podľa ministerstva zdravotníctva v súčasnosti 30 722 aktívnych prípadov ochorenia covid-19. V nemocniciach je hospitalizovaných 920 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 765 ľudí.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič