Na Topfest príde legendárny Slash

Festival, ktorý sa ešte v roku 2017 konal na piešťanskom letisku, ohlásil meno prvého headlinera. Podujatie sa do kúpeľného mesta v najbližšom ročníku nevráti. Spoluzakladateľ Guns N‘ Roses – gitarista Slash zahrá v lete v areáli Zelená voda pri Novom Mesta nad Váhom.

Slash sa na Topfeste predstaví 28. júna 2019 spolu so spevákom Mylesom Kennedym a sprievodnou kapelou The Conspirators. Predstavia album Living The Dream, ktorý vyšiel nedávno.

„Tento rok máme turné po USA a potom sa presunieme do Európy, Južnej Ameriky a Austrálie. Pokúsime sa zasiahnuť čo najviac miest. Tak ako sa mi páči proces písania a nahrávania, tak považujem za najviac zmysluplné zahrať našu hudbu pred publikom. Pre mňa je vždy najdôležitejšie živé hranie spolu s kapelou pre našich fanúšikov. To je to, čo mám najradšej,“ teší sa na koncerty Slash.

Jeden z najlepších gitaristov histórie sa preslávil sa ako člen skupiny Guns N‘ Roses, ktorú v roku 1985 spoluzakladal. Kým ju v roku 1996 opustil, aby sa venoval sólovej kariére, nahral s ňou päť albumov.

Pôsobil v rôznych hudobných projektoch. V superskupine Velvet Revolver sa napríklad stretol s bývalými spoluhráčmi z Guns N‘ Roses, alebo so spevákom Scottom Weilandom zo Stone Temple Pilots. Prvý sólový album vydal v roku 2010 a hosťujú na nej Ozzy Osbourne, Dave Grohl z Foo Fighters alebo Fergie zo skupiny Black Eyed Peas.

O dva roky neskôr nasledoval album Apocalyptic Love, na ktorom už spolupracoval so spevákom Mylesom Kennedym z kapely Alter Bridge. Nahrávka World On Fire, ktorá vyšla v roku 2014 pod hlavičkou Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, je jeho tretím sólovým počinom.

Text a foto: Tlačová správa – NK Factory (krátené)