Morena, folklórny večer a konkurz v podaní FS Žito

S uvoľnením opatrení sa rozbieha aj folklórny súbor Žito tak ako bolo zvykom pred pandémiou. Už na najbližší mesiac je pripravených niekoľko aktivít.

Zimu a choroby z mesta vyženieme pri Vynášaní Moreny a spoločne privítame novú jar. V nedeľu 3. apríla 2022 sa stretneme na Námestí slobody o 16:00, kde Morenu spolu s deťmi z DFS Klások zhotovíme a sprievodom sa presunieme na Kolonádový most, kde ju upálime a spolu so všetkým zlým hodíme do Váhu. Vítanie jari prebehne opäť na námestí.

Deň plný folklóru nás čaká aj 9.4.2022. Do Piešťan zavíta tanečná skupina Partia, ktorá v Dome umenia uvedie inscenáciu „Chýr letel krajom“. Na program bude nadväzovať 16. žiwellný folklórny večer v Kursalone o 20:00. Školu tanca pre začiatočníkov aj pokročilých budú viesť skvelí taneční lektori – Alfréd a Martina Lincke, Vladimír Michalko, Martin a Ivana Topoľovskí a Peter Vajda.Učiť sa budú tance z Priepasného, Dlhého Klčova, Fintíc a Bystrian.Hrať bude fantastická muzika NOGABAND.

Klasicky sa môžete tešiť na omastené chleby, uvítaciu pálenku, tombolu a predovšetkým skvelú zábavu pri ľudovej hudbe. Vstupné 9 eur (na mieste).

Ak je to presne tvoja šálka kávy a chcel by si svoj voľný čas využiť na takéto aktivity, pohyb a spoznať nových priateľov prídi na náš konkurz v piatok 8. apríla 2022 o 18:30 do telocvične na Hotelovej akadémii. Tešíme sa na všetkých záujemcov od 13 rokov.

Zdroj: Tlačová správa FS Žito