Michal Hynek sa vzdá funkcie viceprimátora, pripravuje sa na krajské voľby

Najbližší spolupracovník primátora Miloša Tamajku nie je od dnes nebude od 30. apríla jeho zástupcom. Oznámil to na začiatku zasadnutia mestského zastupiteľstva s tým, že sa chce venovať príprave na krajské voľby a práci pre hnutie Sme rodina.

Michal Hynek sa vzdal funkcie zástupcu primátora Piešťan k 30. aprílu. Miloš Tamajka zaňho musí nájsť náhradu, meno zatiaľ neoznámil. Viceprimátorom môže byť niekto z členov mestského zastupiteľstva.

Podľa zákona nesmie táto funkcia zostať neobsadená viac než 60 dní. V opačnom prípade zástupcu primátora zvolia poslanci.

Doterajší zástupca Miloša Tamajku ďalej povedal, že z komunálnej politiky neodchádza. So vzdaním sa funkcie automaticky príde o miesto v mestskej rade, členom zastupiteľstva však zostane. Zároveň chce byť aj naďalej predsedom komisie pre bezpečnosť a verejný poriadok.

Svoj odchod odôvodnil prípravou na krajské voľby, ktoré budú na jeseň. Podľa vlastných slov chce tiež pracovať pre hnutie Sme rodiny – Boris Kollár, ktorého je členom. Plánuje sa tiež venovať podnikaniu.

Michal Hynek vstúpil do komunálnej politiky na jeseň 2010. Mal 22 rokov. Členom mestského zastupiteľstva bol vtedy zvolený aj Remo Cicutto, ktorý zároveň vyhral primátorské voľby. Michal Hynek sa stal poslancom ako prvý náhradník v jeho volebnom obvode.

Kandidoval vtedy za stranu Smer-SD, z ktorej v lete 2014 spolu s vtedajším mestským poslancom Milošom Tamajkom vystúpili.

O pár mesiacov neskôr vyhral Miloš Tamajka voľby primátora ako nezávislý kandidát. Za svojho zástupcu si vybral Michala Hyneka, ktorý v parlamentných voľbách 2016 kandidoval za hnutie Sme rodina – Boris Kollár.

Kreslo v Národnej rade SR mu ušlo tesne. Michal Hynek je aj v súčasnosti prvým náhradníkom. Aby sa stal poslancom parlamentu, musí sa niekto z hnutia Sme rodina vzdať mandátu.

Text a foto: Martin Palkovič