Komentovaná prehliadka výstavy No Pain, No Gain

V utorok 18. októbra sa v kultúrno-kreatívnom centre ARTA uskutoční komentovaná prehliadka výstavy vizuálneho umelca Pavla Trubena s názov No Pain, No Gain. Podujatie sa v Galérii na treťom začína o 17.00 h, vstup je voľný.

O výstave porozpráva jej kurátorka Jana Babušiaková. Na otázky bude odpovedať priamo autor, ktorý nedávno vystavoval aj na parížskej Nuit Blanche.

Výstava a samotný autor spracováva tému dôležitosti duševného zdravia, ale aj syndróm vyhorenia a nátlaku v práci či v športe. Truben siaha po paralele s tenisom, čo je vysoko individuálny, konkurenčný šport, v ktorom každý jedinec zápolí sám a podobne ako v umení sa každý stáva svojou vlastnou značkou.

Tlak na výkon je enormný a mnohé z tenisových hviezd v posledných rokoch otvorene prehovorili o depresiách a vyhorení. Pozýva diváka k spoluúčasti na akejsi duševnej ceste uzdravenia od vzniku problému cez jeho uvedomenie po akési terapeutické rozbitie starých vzorcov a ich následné nové zostavenie vrátane redefinovania vlastnej definície úspechu.

Po celý čas však nezabúda na prostý fakt ľudskej krehkosti, fyzickej i psychickej. Stojí v ostrom kontraste proti často deklarovanému pocitu supermanstva, ktorý v nás vyvoláva dojem, že môžeme byť neopotrebovateľou donekonečna skáčucou tenisovou loptičkou.

Zdroj: Tlačová správa – KKC ARTA