Hygienici preverujú výskyt salmonelózy v kúpeľoch

Jedna z najčastejších črevných infekčných nákaz sa mala v uplynulých dňoch objaviť v kúpeľnom hoteli Splendid. Informovala o tom TV Markíza s tým, že na črevné problémy sa sťažovali desiatky hostí aj zamestnanci.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Trnava (RÚVZ) nariadil v jednom z kúpeľných hotelov epidemiologické opatrenia. Na zdravotné problémy sa malo sťažovať až 57 ľudí.

Dnes o tom v Televíznych novinách informovala TV Markíza, ktorej sa podarilo získať len stručnú reakciu zástupcov Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany: „Stanovisko poskytneme, až keď budeme mať komplexné stanovisko RÚVZ,“ napísali v SMS správe.

Podľa zistení TV Markíza nebolo výskyt črevných problémov nahlásený ihneď. Hygienici mohli protiepidemické opatrenia vykonať skôr.

Laboratórne testy v štyroch prípadoch salmonelózu potvrdili. Z čoho presne sa ľudia nakazili, má byť známe až koncom týždňa.

Salmonela patrí medzi najčastejšie črevné infekčné nákazy. Človek sa môže nakaziť najmä konzumáciou potravín, ktoré neprešli dostatočnou tepelnou úpravou. Príznakmi choroby sú nevoľnosť, hnačka, zvracanie a kŕčovité bolesti brucha. Jej výskyt je najčastejší v lete.

Reportáž TV Markíza nájdete na tejto adrese.

Zdroj: TV Markíza Ilustr. foto: MP