Grape zverejnil ďalšie mená. Prídu Modeselektor, Dirtyphonics aj Superorganism

Grape festival predstavil ďalších osem mien z pripravovaného deviateho ročníka, ktorý sa uskutoční 10. – 11. augusta na piešťanskom letisku.

Tentokrát sa festival zameral na elektroniku a mladé mená, ktoré sa začínajú presadzovať na svetovej hudobnej scéne. Z prvej kategórie je asi najväčším lákadlom dvojica Modeselektor, ktorá sa s projektom Moderat predstavila v Piešťanoch v minulom roku. Žánrovo ich doplňuje vychádzajúca techno hviezda Charlotte de Witte z Belgicka.

Ďalší návrat hlásia drum and bassoví Dirtyphonics, ktorí minulý rok kvôli zlému počasiu nemohli odohrať svoj set a novou tvárou je stálica elektronického mega festivalu Tomorrowland, Holanďan San Holo.

Grape každoročne prináša aj množstvo mladých interpretov, prevažne prezentujúcich sa na showcaseovom festivale Eurosonic. Jedným z najvýraznejších zjavov je mnohonárodnostná skupina Superorganism, ktorú BBC zaradila medzi dvanásť najväčších objavov pre rok 2018.

Z tohto festivalu organizátori priviezli ešte hip hopovo rockovú kapelu Astroid Boys a správne drzého mladíka vystupujúceho pod menom Yungblud, ktorý pripomína Jamieho T a mladých Arctict Monkeys šmahnutých hip hopom.

Nováčikov doplní síce tiež mladá kapela, ale už s ostrieľaným lídrom. Warhaus sú projektom speváka belgických Balthazar Maartena Devoldera, ktorí už na Grape vystúpili.

„Každý rok sa veľmi tešíme na nové objavy, ktoré môžeme na Slovensko priniesť. Opäť sme veľmi spokojní s výberom, veríme, že Superorganism alebo Yungblud budú čiernymi koňmi festivalu,“ dopĺňa za organizátorov Ján Trstenský.

Text: Tlačová správa/Grape Festival