Dobrovoľníci pri Sĺňave vyzbierali 60 vriec odpadu

Počas uplynulého víkendu sa do čistenia brehov Sĺňavy zapojili tri desiatky ľudí. Nechýbal medzi nimi ani primátor Peter Jančovič. Medzi Lodenicou a haťou vyzbierali vyše 60 vriec odpadu.

Rieka Váh naplavila na brehy vodnej nádrže rôzne druhy odpadkov, medzi nimi aj množstvo plastov, fliaš ale aj injekčných striekačiek. Povodie Váhu nechalo pred časom odstrániť náletové dreviny, a tak bol neporiadok okolo Váhu a Sĺňavy ešte viditeľnejší.

Už 9. ročník jarného upratovania zorganizovalo Mesto Piešťany v spolupráci so Službami mesta Piešťany, Slovenským vodohospodárskym podnikom a občianskym združením Sĺňava Piešťany.

„Prišlo 30 ľudí, ktorí od Lodenice po hať vyzbierali vyše 60 vriec. Časť sme už odviezli a časť odvezdie Povodie Váhu,“ informoval spoluorganizátor podujatia Michal Fiala.

Usporiadatelia pripravujú aj Deň Zeme, v rámci ktorého na prelome apríla a mája prispejú k čisteniu prírody aj žiaci základných škôl.

Kontakt na organizátorov – zuzana.jakubisova@piestany.sk (mesto Piešťany), michal.fiala@piestany.sk (OZ Sĺňava Piešťany).

Text: Martin Palkovič Foto: Iveta Mucha Ondrášiková