Covid-19: V okrese Piešťany pribudlo za uplynulý týždeň 56 nových prípadov

Piešťanský región zaznamenal za uplynulý týždeň najvyšší nárast nových prípadov ochorenia covid-19 od začiatku pandémie. Pribudlo ich 56, týždeň pretým to bolo 50 a ďalší týždeň pretým 21.

V nedeľu 18. októbra malo na Slovensku pozitívny výsledok vyšetrenia 860 osôb. Testov na ochorenie covid-19 bolo v tento deň urobených 5 025. Deväť nových prípadov pribudlo v okrese Piešťany.

„Nákaza sa šíri najmä kontaktmi s pozitívnymi osobami v rodinách a na pracoviskách. Početnejší výskyt preto eviduje väčšina krajských miest,“ uviedol k nedeľným prípadom Úrad verejného zdravotníctva SR.

Pre piešťanský región to znamená najvyšší týždenný nárast nových prípadov od začiatku pandémie. Od 12. do 18. októbra ich v okrese pribudlo 56, od 5. až 11. októbra 50 a od 27. septembra do 4. októbra 21.

Pacientov s týmto ochorením už prijíma aj Nemocnica Alexandra Wintera, ktorá robí vyšetrenie pomocou antigénového testu každému, kto je na jej oddeleniach hospitalizovaný. Aktuálna má pre ľudí s koronavírus k dispozícii 20 lôžok. Covid oddelenie vytvorila piešťanská nemocnica v priestoroch, ktoré predtým slúžili pre potreby fyziatricko-rehabilitačného oddelenia.

Text: Martin Palkovič